Kreminės varškės tortas su kokoso pienu ir citrinų kremu vol. 2

Nedažnai, tikrai nedažnai gaminu tuos pačius receptus ir dar tą patį mėnesį. Bet šis tortas tikrai puikus! Lengvai paruošiamas, dar lengviau suvalgomas. Ši versija truputį skiriasi nuo pirmosios - padidinau kokosų pieno pyrago įdare kiekį ir pagrindui sutvirtinti taip pat naudojau kokosų pieną. Tikras švelnumas, ne kitaip.
Neturint krakmolo, galima naudoti pudingo miltelius.
Varškę galima naudoti pirktinę, galima ir pagamintą iš kefyro (receptas čia, jei pamiršote ;) ).
Labai labai rekomenduoju išsivirti citrinų kremą - jis duoda pusę žavesio, o darbo tikrai nedaug. Juolab, kad jis tikrai patiks!
Pagrindui:
180g airiško kremo likerio skonio sausainių ar kitų mėgstamų
3 šaukštų sviesto (išlydyto)
kokosų pieno

Įdarui:
500g kreminės varškės
170ml kokosų pieno
3/4 stiklinės cukraus
1 šaukštas vanilinio cukraus
3 kiaušiniai
4 šaukštai kukurūzų krakmolo
1 šaukštas tarkuotos citrinos žievelės

Citrinų kremo

Pagrindui: Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Virtuviniu kombainu ar kočėlu susmulkinkite sausainius iki trupinių. Suberkite trupinius į kepimo formą, paskleiskite. Supilkite lydytą sviestą, pilkite po šaukštą kokosų pieno ir viską permaišykite šakute, kol neliks sausų trupinių. Suspauskite trupinius. Trupinių masę dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Suspauskite ir dėkite kepti į orkaitę 10 minučių. Po to atvėsinkite.

Įdarui: sumaišykite varškę ir kokoso pieną. Sudėkite cukrų ir vanilinį cukrų. Po vieną muškite kiaušinius ir gerai išsukite. Suberkite krakmolą ir tarkuotą žievelę. Masė turėtų išeiti kaip skystoka grietinė/blynų tešla.

Paruoštą įdaro masę pilkite ant pagrindo ir vėl šaukite į orkaitę. Kepkite tol, kol vidurys neteliūskuos. Kepkite apie 1h 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Tortas iškepęs, kai masė viduryje nebejuda, o kraštai vos rusvi.

Iškepusį tortą palikite ataušti. Tuomet aptepkite citrinų kremu ir tiekite.

Skanaus :)

P.S. Maisto tinklaraštininkai - dalyvaukite Viktorijos organizuojamoje akcijoje "Kalėdų senelis slapukas" bei Kokono organizuojamoje labdaros mugėje
P.P.S. Ir dar nepamirškite nusiųsti savo skaniausio recepto čia

13 komentarai (-ų):

  1. Dėkui :) tortas irgi puikus - verta bandyti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. žiauriai skaniai ir gaiviai atrodo..;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. beje, dėl skaniausio recepto siuntimo nurodytoje nuorodoje man atidaro auskariukų foto - ar taip turi būti ar aš kažko nesuprantu?:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oditėle - jis toks ir yra :)
    O dėl konkurso su receptu - jis jau baigiasi. Kiek mačiau prizas atiteko Eglei iš Žaidimų aikštelės :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mmmm.... Atrodo taip skaniai - varškės pyragas ir dar su kokosų pienų, turėtų būti tobula ;) Jau įtraukta į artimiausių kepinių sąrašą :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ella, visų pirma smagu vėl rasti pakabų tarnybos įrašų. O pyragą rekomenduoju - jis mūsų pats mylimiausias šiuo metu :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ačiū, Indre, mes irgi džiaugiamės savo sugrįžimu :)) O pyrago kepimas jau suplanuotas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ella - lauksiu atsiliepimo kaip pavyko ;) kaip minėjau - atsižvelgiant į orkaitę geriau kepti lėtai, kad ir nesutaps laikas. Svarbu, kad vidurys neteliūskuotų :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Oi, kaip skanu... Butinia kepsim, kai Kaledu karstlige praeis:)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Diana - džiaugiuosi ir lauksiu atsiliepimų apie tai, kaip pavyko :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. O galima vietoj kokosų pieno saldintą sutirštintą pieną naudoti?:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nežinau :) bandžiusi nesu - jei išbandysite - pasidalinkite :) reiktų gal tuomet paieškot recepto su kremine varške ir kondensuotu ir nebedėti cukraus visai arba sumažinti normą.

      Panaikinti

 

Sekite