Tikka Masala pasta

Kai oras lauke vis labiau ima žnaibyti skruostus šildantis troškinys ar sriuba. Ši pasta tiks ir tam ir tam. Tik įspėju - LABAI AŠTRU. Šio kiekio užtenka paruošti 1 litrui aštraus troškinio ar sriubos. Tad jei mėgstate švelniau rekomenduoju daryti pusę normos ar gaminti didesnį kiekį.
Vištiena paruošta su šiuo padažu skani ir aromatinga.

1 arb. š. kuminų
1 arb š. kalendros grūdelių
2 skiltelės česnako (nuluptos)
1 nykščio dydžio imbiero gabalėlis (nulupta odele)
1 arb. š. kajeno pipirų
1 valg. š. rūkytos paprikos
2 arb. š. Garam masala prieskonių mišinio
1/2 arb. š. druskos
2 valg. š. aliejaus
2 valg. š. pomidorų pastos
2 šviežūs raudoni čili pipirai
2 arb. š. čili dribsnių
1 valg. š. kokoso drožlių
2 valg. š. anakardžio riešutų, sukapotų


Sausoje keptuvėje pakepinkite kuminus ir kaledrų sėklas, kol parus ir kvapas sustiprės.


Pakeptus prieskonius ir visus likusius ingredientus dėkite į mažą virtuvinį kombainą ir susmulkinkite iki pastos masės. Su rankiniu smulkintuvu irgi neblogai pavyks.


Paruoštą galima laikyti šaldytuve 2-3 dienas.


Skanaus :)Pagal Oliverio ministerija

4 komentarai (-ų):

  1. Oi šitas tai man patiktų, aštru, egzotiška ir panaudojimo būdų begalė, užskaitau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rekomenduoju - dar ir kaip vaistą nuo slogos ir gerklės skausmo galima panaudoti :) žinoma skaniu būdu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Žiūriu, mes abi intensyviai Jamie knygas testuojam :) geros, ar ne :) ?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sandra - man tai seniai patinka jis, neslepiu :) ir dažniausiai viskas gaunasi. Kažkas skundėsi desertais, bet jų man atrodo dar nebandžiau, o reiktų :)

    AtsakytiPanaikinti

 

Sekite