Keksas prie arbatos - ne ypač saldus, šiek tiek trupantis. Iš tų, kur gali ilgiau pastovėti. Nors norisi jo dar ir dar :)
Šokolado gabaliukai būtini, arba keiskite juos razinomis, džiovintomis slyvomis ar kokia kita uoga :)
Jei norisi puresnio, minkštesnio - dėkite tik 300g miltų.
Vienam dideliam pyragui:
Šokolado gabaliukai būtini, arba keiskite juos razinomis, džiovintomis slyvomis ar kokia kita uoga :)
Jei norisi puresnio, minkštesnio - dėkite tik 300g miltų.
Vienam dideliam pyragui:
200 g
sviesto ar margarino
200 g
cukraus
4
kiaušiniai
100g šokolado (sulaužyto gabalėliais)7g vanilinio cukraus
400 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Glaistui:
150g konditerinio šokolado
30g sviesto
pabarstukų
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Sviestą ar margariną išsukite su cukrumi iki kol masė pabals.
Įmuškite kiaušinį, išsukite. Taip kartokite su visais.
Suberkite vanilinį cukrų ir šokolado gabalėlius.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į likusią masę. Viską gerai išsukite.
Kepkite 40-50 minučių, kol viršus gražiai parus, o įkištas pagaliukas bus sausas.
Ataušinkite 15 minučių skardoje, o vėliau išveskite ant grotelių.
Glaistui skirtą šokoladą ištirpinkite, įdėkite sviesto. Gerai išmaišykite ir pilkite ant kekso, papuoškite pabarstukais.
Skanaus :)
1 šaukštelis kepimo miltelių
Glaistui:
150g konditerinio šokolado
30g sviesto
pabarstukų
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Sviestą ar margariną išsukite su cukrumi iki kol masė pabals.
Įmuškite kiaušinį, išsukite. Taip kartokite su visais.
Suberkite vanilinį cukrų ir šokolado gabalėlius.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į likusią masę. Viską gerai išsukite.
Kepkite 40-50 minučių, kol viršus gražiai parus, o įkištas pagaliukas bus sausas.
Ataušinkite 15 minučių skardoje, o vėliau išveskite ant grotelių.
Glaistui skirtą šokoladą ištirpinkite, įdėkite sviesto. Gerai išmaišykite ir pilkite ant kekso, papuoškite pabarstukais.
Skanaus :)
Pagal Braškės su pipirais
9 comments
Oi, koks paprastas receptukas, aš vietoj pabarstukų naudočiau smulkintus riešutus :)
AtsakytiPanaikintiIrgi turėtų būti skanu, puiki mintis. Gaila neturėjau jų :)
AtsakytiPanaikintiBet su pabarstukais graziau :) matau ir širdeles ten :)
AtsakytiPanaikintiTiesa būna tokie pabarstukai, kurių tiesiog nekenčiu - tokie balti ir kieti kieti, parduotuvėse bandelės būna dažnai pabarstytos, kažkaip kandant minkštą bulkutę, nesinori dantų į pabarstukus laužyt :D
Turbūt turi galvoj perlinį cukrų http://www.dansukker.lt/lt/Produktai/Produktai/Perlinis_cukrus_.aspx . O aš jį mėgstu :) man nėr nieko skaniau kaip bandelės su mėlynėm ir daug perlinio cukraus :)
AtsakytiPanaikintiVa va, šitas, bet matyt mano dantys jam per jautrūs :)
AtsakytiPanaikintiLabai skaniai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiMaisto diletante - na nieko nepadarysi, tada teks vengti.
AtsakytiPanaikintiReda - ačiū :) jis tikrai puikus
puikus keksas, jau isbandytas, rekomenduoju, man gavosi minkstas purus ir labai greit dingo nuo stalo :)
AtsakytiPanaikintiSuper! Man keksai turbūt yra pats skaniausias desertas iš tų lengvai paruošiamų :)
Panaikinti