Karamelinis kremas

Pirmas receptas gamintas iš naujausios turimos knygos "7 ingredientai". Kremas be galo saldus, bet tiks prie nesaldžių blynų. Gerai jaučiasi sviestas, šiek tiek ir citrinos žievelė.
Nedidelis indelis:
250 ml cukraus
5 valg. š. vandens
100 g sviesto (supjaustyto gabalėliais)
1 citrinos žievelė
125 ml grietinėlės
žiupsnelis druskos

Gaminimo metu neragaukite - karšta karamelė gali skaudžiai nudeginti!
Į puodą suberkite cukrų ir supilkite vandenį. Kaitinkite nemaišydami iki kol masė taps auksinės geltonos spalvos. Nenukaitė dėkite po gabalėlį sviesto ir maišykite. Suberkite citrinos žievelę, supilkite grietinėlę ir druską. Jei masė sušoko gabalais - reiškia sudėjote per šaltus produktus, todėl dar šiek tiek maišydami pašildykite.
Leiskite masei puode gerai pravėsti ir išplakite. Supilkite į indelį ir laikykite šaldytuve.

Skanaus :)

Pagal: A.Ivanauskas, A.Gadžijevas, M.Praškevičius "7 ingredientai"
Už nuotrauką dėkui Skirmantei

12 komentarai (-ų):

  1. Turbut skanu ne tik su blynais.. O jei taip juo ka pertept..? koks mazdaug kiekis gaunasi?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kiekis nedidelis - rašo apie 350 g, bet man atrodo išėjo kiek mažiau :)

      Panaikinti
  2. Pats skaniausias dalykas gyvenime - karamelė:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na ši be galo saldi - prie jos būtinai norisi blynų ar bent skrudintos forminės duonos riekės

      Panaikinti
    2. Indre, tai salduma manau galima paderinti padidinus grietineles kieki; bet siaip tai karamele turi buti saldi; juk ne kabliuosi jos saukstu is stiklainio (nors pazistu tokiu, kurie gali ir saukstu kabliuoti, pavardem ir vardais neminesim); nuotraukos atrodo labai saldziai ir skaniai;

      Panaikinti
    3. Bet kondensuotą ir rududu tai galiu kabint, o šis va reikalauja poros sau :]] nors gal ir geriau - lėčiau naudojasi :D

      Panaikinti
  3. O citrinos žievelė būtina čia,nesuteikia ji kartumo? Kaip pvz lemon curd dažnai lieka kartus,jei palieki žievelę :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nebus kartu jei naudosite tik geltoną sluoksnį. Tam reikia lupti plonai, kad baltas likt kur buvęs. Bet jei nesinori - galima jos ir nedėti.

      Panaikinti
  4. Kokia grietinėlę naudoti? Riebią? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip. Liesa tinka tik kavai balinti ar padažui ruošti :)

      Panaikinti

 

Sekite