Pagaliau taip šilta, kad galima traukti kepsnines ir pasimėgauti vasaros malonumais. Juolab, kad orų prognozė praneša tik gerus orus ;)
Rekomenduoju marinatą palaikyti bent per naktį ir saugoti daržoves, kad nesudegtų. Svogūnus vis tik reiktų atskirai pačioje pabaigoje pagruzdinti, nes jie greičiausiai sukepė...
Receptas ruoštas °C žurnalui.
6-8 porcijos
500 g vištienos filė
1 cukinija
apie 20 pievagrybių
2 raudonosios paprikos
2-3 svogūnai
aliejaus
medinių iešmelių
Prieskonių mišinys vištienai:
3 arb. š. rudojo cukraus
1 arb. š. rūkytosios aitriosios paprikos miltelių
1 arb. š. druskos
1 arb. š. česnako miltelių
½ arb. š. malto imbiero
½ arb. š. aitriosios paprikos miltelių
½ arb. š. šviežiai malto penkių pipirų mišinio
Marinatas grybams:
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Pipirų
Balzaminio acto
žiupsnis džiovintų čiobrelių
žiupsnis džiovintų raudonėlių
žiupsnis džiovintų mairūnų
Iš vakaro
Supjaustykite vištieną nedideliais gabalėliais. Prieskonius skirtus vištienai sumaišykite ir įtrinkite vištienos gabalėlius. Palikite šaltai per naktį.
Grybus nuplaukite. Sudėkite į indą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, balzaminiu actu, pagardinkite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Palikite šaltai per naktį.
Prieš kepant:
Bent prieš 20 minučių pamerkite medinius iešmelius į vandenį.
Pasiruoškite daržoves: cukinijas supjaustykite griežinėliais, o jei šie per dideli – perpjaukite per pusę. Papriką supjaustykite kvadratėliais, o svogūnus žiedais.
Ant iešmelio verkite cukiniją, vištieną, pievagrybį, papriką, svogūną ir vėl iš naujo.
Kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol praplėšus šakute mėsą ji bus balta.
Patarimas: nuolat vartykite iešmelius, žiūrėkite, kad nesudegtų svogūnai ir grybai.
Skanaus :)
Nuotraukos Jurgos M.
Rekomenduoju marinatą palaikyti bent per naktį ir saugoti daržoves, kad nesudegtų. Svogūnus vis tik reiktų atskirai pačioje pabaigoje pagruzdinti, nes jie greičiausiai sukepė...
Receptas ruoštas °C žurnalui.
6-8 porcijos
500 g vištienos filė
1 cukinija
apie 20 pievagrybių
2 raudonosios paprikos
2-3 svogūnai
aliejaus
medinių iešmelių
Prieskonių mišinys vištienai:
3 arb. š. rudojo cukraus
1 arb. š. rūkytosios aitriosios paprikos miltelių
1 arb. š. druskos
1 arb. š. česnako miltelių
½ arb. š. malto imbiero
½ arb. š. aitriosios paprikos miltelių
½ arb. š. šviežiai malto penkių pipirų mišinio
Marinatas grybams:
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Pipirų
Balzaminio acto
žiupsnis džiovintų čiobrelių
žiupsnis džiovintų raudonėlių
žiupsnis džiovintų mairūnų
Iš vakaro
Supjaustykite vištieną nedideliais gabalėliais. Prieskonius skirtus vištienai sumaišykite ir įtrinkite vištienos gabalėlius. Palikite šaltai per naktį.
Grybus nuplaukite. Sudėkite į indą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, balzaminiu actu, pagardinkite druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Palikite šaltai per naktį.
Prieš kepant:
Bent prieš 20 minučių pamerkite medinius iešmelius į vandenį.
Pasiruoškite daržoves: cukinijas supjaustykite griežinėliais, o jei šie per dideli – perpjaukite per pusę. Papriką supjaustykite kvadratėliais, o svogūnus žiedais.
Ant iešmelio verkite cukiniją, vištieną, pievagrybį, papriką, svogūną ir vėl iš naujo.
Kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol praplėšus šakute mėsą ji bus balta.
Patarimas: nuolat vartykite iešmelius, žiūrėkite, kad nesudegtų svogūnai ir grybai.
Skanaus :)
Nuotraukos Jurgos M.
4 comments
Ir siulote valgyti situs nuodegulius?
AtsakytiPanaikintiTai galima mažiau apkepti ;) aš mat nedažnai prie grilio būnu - neturiu nuosavo. Jums gal geriau pavyks :)
PanaikintiNepavyks, nes darzoves ir mesa kepa skirtinga laika. mauti ant vieno iesmo yra didele klaida. tik ant skirtingu.
AtsakytiPanaikintiAnonimiškas, dėkite ant grotelių ir galėsite kontroliuoti, kas kada jau iškepę ;)
AtsakytiPanaikinti