baklažanai

Baklažanų apkepėlė su makaronais ir sūriu

07:50

Kas mane pažįsta, tikrai žino, kad labai mėgstu baklažanus. Net žiemą man sunku jiems atsispirti.
Patiekalas labai tinkantis savaitgaliui. Idėją pametėjo Aušros įrašas, bet, savo nuostabai, baigiau gaminti kaip Mario Batali, net nežiūrėdama į jo receptą (paieškojau baigus gaminti :) ). Verta sekmadienį save palepinti šiuo patiekalu ;) , o likučiai tiks neštis pietums į darbą. Galite gaminti ir vieną didelę skardą, tik tuomet atitinkamai padidinkite ir produktų kiekį :) .

2 porcijoms:1 baklažanas
druska
1 svogūnas
1 morka
alyvuogių aliejus
1 maža skardinė konservuotų luptų pomidorų
2 skiltelės česnako
džiovintų raudonėlių
džiovintų čiobrelių
džiovintų bazilikų
juodųjų pipirų
gera sauja makaronų (1 porcija)
100 g geltono fermentinio sūrio
50 g parmezano tipo sūrio

Baklažaną suraikykite 1 cm riekelėmis, storai užberkite druska ir palikite, kad išsiskirtų vanduo. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Paruoškite padažą: svogūną supjaustykite gabalėliais, morką sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite ir apkepkite svogūnus. Tuomet suberkite morkas. Galiausiai sudėkite sutraiškytus pomidorus. Uždenkite dangčiu ir leiskite pavirti keletą minučių ant mažos ugnies. Tuomet įspauskite česnako skilteles.
Puode išvirkite makaronus pagal instrukciją. Įpilkite porą šaukštų aliejaus ir išmaišykite, kad nesukibtų.
Pagardinkite padažą druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir nukaiskite.
Baklažanus nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, didesnius apskritimus perpjaukite pusiau. Šaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10 minučių, kol gražiai parus. Apverskite ir apkepkite kitą pusę.
Sūrius sutarkuokite
Paruoškite kepimo indelius skirtus orkaitei: į dugną įpilkite aliejaus. Dėkite 2-3 šaukštus padažo, tuomet 4-6 riekeles baklažano, makaronų, tada storokai fermentinio sūrio. Vėl kartokite, tik šį syk paskutinis sluoksnis tegul būna parmezano. Taip pat paruoškite kitą porciją. Viską šaukite į orkaitę ir kepkite apie 15 minučių, kol sūris išsilydys ir vos parus.

Skanaus :)

You Might Also Like

11 comments

  1. Mėgstu baklažanus, bet nuėjus juos pirkti, visada grįžtu su cukinija :D Aš jų maniakė. Geriau pas tave ateisiu baklažanų pavalgyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Hmm... o aš labai noriu pamėgti baklažanus, ens nujaučiu, akd čia super daržovė. Tik gyvenime man kažkaip pavyko išvengti susitikimo su juo, tai dar nespėjo įsižiebti meilė. Net nusipirkusi buvau jo kokius 4 kartus... 2 kartus išmečiau, nes taip ir nesugalvojau ką padaryti, o kol galvojau, jis nelaukė...
    Vieną kartą kepiau įdarytą - nesigavo, nes gavosi kaip kaliošas (įtariu reikėjo prieš dedant įdarą jį apkepti). na ir paskutinis kartas buvo sėkmingiausias - tiesiog iškepiau orkaitėje griežinėlius, ir sudėjau į salotas. Dabar vėl šaldytuve baklažanas (nes aš lengvai nepasiduodu). Nujaučiu, kaip jis bus realizuotas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Baklažanus ruošiant svarbus juos palaikyt su druska, kad išbėgtų vanduo. Be to visad gaminu tokiais gabalėliais, kad nereiktų perpjauti, nes odelė kepta sunkiai pjaustosi. Rekomenduoju pasidairyti po mano baklažanų receptus ir kurį nors pamėginti ;)
      Mano kitas būsimas receptas ateity - traškūs baklažanai :) teko ragaut - be galo skanu :)

      Panaikinti
  3. O sluoksniavime makaronai nenori sudalyvauti? :) Kepsiu būtinai. Kaip tik guli vienas baklažanas šaldytuve ir laukia manojo įkvėpimo :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui, visai praleidau :)
      Tikiuos pavyko puikiai :)

      Panaikinti
  4. mm, parmidžiana :) tik aš makaronų niekad nededu. mano maistas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mums norėjosi sočiau, tad jie tiko čia labai :)

      Panaikinti
  5. Indre - nu cia tu tikrai kaip Mario, ne prasciau atrodo; as paskutiniu metu savo recepta pamodifikavau: apskrudintus baklazanu griezinelius dedu viena ant kito i atskirus bokstelius; tai daug graziau atrodo, negu sluoksniai per visa skarda; susluoksniuoju su sviezia mocarela, pomidoru padazu ir parmezanu; sviezio baziliko ant virsaus paplesau; geris vienas; ziema vasara;

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na aš nesluoksniuoju, nes nešantis į darbą svarbu viską susikraut į patogų indelį. Bet manau labai tiktų kaip šventinis užkandis :)

      Panaikinti
  6. Buvo skanu, bet nebuvo verta to vargo. Kita vertus, supratau, kad taip apkeptus baklažanus galima ir daugiau kur panaudoti, nes anksčiau su jais nesusitvarkydavau:)

    AtsakytiPanaikinti