be gliuteno

Makaronai su krevetėmis, kininiu bastučiu ir cukinija

17:02

Nesutampantis su vyro darbo grafikas turi ir pliusų ir minusų. Minusas, kad rečiau susitinkame ir laisvalaikį kartu reikia kruopščiai planuoti. Pliusas, kad tuomet turiu laiko sau, savo hobiams ir darbams, tad būnant kartu nenusibostame, turime, ką papasakoti. Šiandien vienas tokių sekmadienių, kai leidau laiką viena. Tai laikas, kai galiu paskaityti knygą, susitvarkyti namus (šiandien išmėginau Seventh generation valymo priemones ir esu maloniai nustebusi) ir, žinoma, ruošti patiekalus, kurie patinka tik man. Jei gyvenate ne vieni turbūt susiduriate su tuo, kad tenka derinti maistą. Maniškis nemėgsta cukinijų, tad, kai jis namie, jų negaminu arba gaminu tik sau.
Kas tas kininis bastutis ir kaip jį paruošti? Kininis bastutis arba bok choy, pak choi – lapinė daržovė pas mus atkeliavusi iš Kinijos, kaip sako pats pavadinimas. Jo skonis tarp mums įprasto pekino kopūsto ir špinatų. Pats iš savęs ypatingo skonio neturi, tačiau puikiai tiks į kiniškas sriubas, kaip troškinių pagardas. Man jis labai gražus, tad neatsispyriau ir nusipirkau.
Vienas populiarių bok choy arba kininio bastučio paruošimo būdų – pasmulkintus lapus apkepti keptuvėje su sviestu, druska, pipirais ir česnaku. Taip paruoštas kininis bastutis puikiai tiks kaip garnyras prie mėsos ar žuvies.
Kininio bastučio nereikia ilgai virti ar troškinti – jei norite naudoti sriuboje, įmeskite likus vienai minutei iki virimo pabaigos. Jį taip pat galite naudoti žaliuosiuose kokteiliuose – jis nesuteiks aitraus skonio, tačiau papildys kokteilį vitaminais ir mineralais (kalciu, geležimi, kaliu, vitaminu A ir K, fosforu ir magniu).
Patiekalo baltymų kiekį galite padidinti įsidėdami daugiau krevečių arba naudodami daugiau mocarelos sūrio (jei toleruojate pieno produktus).
Makaronai su krevetėmis, kininiu bastučiu ir cukinija
2 porcijos

150 g makaronų (nuotraukoje makaronai be glitimo)
1 arb. š. aliejaus
1 nedidelė cukinija
8 krevetės be kiauto (gali būti ir šaldytos)
druska
pipirai
1 nedidelė skiltelė česnako
šiek tiek plokščialapių petražolių
3 lapai kininio bastučio
100 g mocarelos sūrio

Makaronus virkite pagal instrukciją.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Cukiniją supjaustykite pusmėnuliukais, apie 7 mm storio. Sudėkite į keptuvę ir kepkite 2 minutes, tuomet apverskite. Sudėkite krevetes, pagardinkite druska, pipirais, įspauskite česnako, pagardinkite petražolėmis. Apkepkite krevetes iš abiejų pusių po 2 minutes. Įpilkite 50 ml vandens ir viską gerai išmaišykite. Jei česnakas šiek tiek prikepė - dabar jis atšoks. Bok choy nuplaukite ir susmulkinkite į 4-8 dalis (priklauso nuo lapo dydžio), sudėkite į keptuvę. Uždenkite dangčiu ir leiskite troškintis 1 minutę ant didelės ugnies. Nukaiskite makaronus, nukoškite ir suberkite į keptuvę su cukinijomis, krevetėmis ir kininiu bastučio. Sumaišykite. Tiekite su mocarelos sūrio bei juodaisiais pipirais.

Skanaus :) 

You Might Also Like

0 comments