chia

Ispaninio šalavijo sėklų chia pudingas

08:15

Šventinis persivalgymas - ta tema, kuria nesinori diskutuoti. Deja nuo nerealių kiekių įvairaus nesubalansuoto maisto (labas silke pataluose, kurią užkąsime balta mišraine pasigardžiuodami kepta jūros lydeka užsigerdami kisieliumi ir užkąsdami kūčiukais bei taure vyno) ne vienam stoja skrandis ir trinka virškinimas. Vyksta nuolatinis ginčas tarp ispaninio šalavijo sėklų čija (chia) ir linų sėmenų, kuris geriau padeda susitvarkyti su šventiniu maistu. Na, viena aišku, kad chia sėklos yra neutralesnio skonio ir jas galima lengvai konvertuoti į gardų desertą ar paslėpti vaisiniuose kokteiliuose. Tad jei norite mėgautis lengvu desertu ir tuo pačiu padėti savo organizmui švenčių metu - pasigaminkite šio čija sėklų pudingo. Tai itin paprasta, skanu ir maistinga.
Ispaninio šalavijo sėklų chia pudingas
3 porcijos

115 ml migdolų pieno
115 ml kokosų pieno iš kartoninio pakelio
45 g ispaninio šalavijo chia sėklų
1 valg. š. klevų sirupo

Papuošimui
Kokoso drožlių
82% kakavos šokolado gabalėlių

Galite naudoti ir vienos rūšies pieną, geriau rinktis veganiška, kadangi jis lengviau virškinamas. Bandžiau daryti ir su migdolų, avižų, sojos pienu - rinkitės jums skaniausią versiją be cukraus
Sumaišykite pieną, sėklas ir klevų sirupą. Palaukite 15 minučių, permaišykite ir išskirstykite į 3 uždaromus indelius (arba į stiklines ir uždenkite maistine plėvele taip, kad liestųsi paviršius). Padėkite į šaldytuvą.
Prieš valgydami užberkite po 1 arbatinį šaukštelį kokosų drožlių ir 1 gabaliuką susmulkinto šokolado.

Skanaus :)

Pagal Tone it up

You Might Also Like

0 comments