Per pusseserės dukrytės krikštynas teko ragauti tikrai skanių suktinukų - neriebūs, su skaniu įdaru. Pusseserė iš karto "užsakė" surasti receptą. Pasitarusi su kitomis blogerėmis pabandžiau šį savaitgalį paruošti savo versiją. Gal kiek per mažai susukti, bet skonis tikrai puikus. O kadangi baklažanas buvo storokas, gabalėlius buvo galima perpjauti pusiau. Manau bus dar tobulinama ;)
8 suktinukams:
1 baklažanas (apie 500g svorio, labiau pailgas)
druskos
purškiamo aliejaus (galite paskleisti ir teptuku ar tiesiog patepti pirštu)
1 raudonoji paprika/keptos konservuotos paprikos
Varškės įdarui:
80g liesos varškės
2 šaukštai jogurto
žiupsnis druskos
žiupsnis Provanso žolelių mišinio
1 skiltelė česnako
žiupsnis pipirų
Du baklažano šonus nulupkite (kad nebūtų po visą gabaliuką su žieve). Supjaustykite baklažaną išilgai į 8 juosteles ar kiek išeina. Užberkite storai druska ir palikite bent 30 minučių, kad išsiskirtų skystis.
Papriką supjaustykite į tiek juostelių, kiek gabaliukų išėjo.
Varškės įdarui sumaišykite visus ingredientus. Paragaukite, ar nieko netrūksta.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir apipurkškite arba plonai patepkite aliejumi. Baklažanus nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Tuomet dėkite į skardą ir plonai apipurkškite/aptepkite aliejumi. Dėkite ir paprikas, odele žemyn (jei naudosite jau keptas paprikas - jų kep. Kepkite 10-20 minučių priklausomai nuo baklažano riekelių storumo, saugokite, kad nesudegtų (vis patikrinkite - jei apačia ima ruduoti, baklažanai iškepę, jie gali iškepti ir anksčiau nei paprikos). Paprikas pakepkite tol, kol dalis odelės ims anglėti, tuomet odelę nuimkite.
Ant iškeptų baklažanų tepkite varškės įdarą, dėkite po gabalėlį paprikos, susukite ir sutvirtinkite smeigtuku.
Skanu ir šilti ir šalti.
Skanaus :)
8 suktinukams:
1 baklažanas (apie 500g svorio, labiau pailgas)
druskos
purškiamo aliejaus (galite paskleisti ir teptuku ar tiesiog patepti pirštu)
1 raudonoji paprika/keptos konservuotos paprikos
Varškės įdarui:
80g liesos varškės
2 šaukštai jogurto
žiupsnis druskos
žiupsnis Provanso žolelių mišinio
1 skiltelė česnako
žiupsnis pipirų
Du baklažano šonus nulupkite (kad nebūtų po visą gabaliuką su žieve). Supjaustykite baklažaną išilgai į 8 juosteles ar kiek išeina. Užberkite storai druska ir palikite bent 30 minučių, kad išsiskirtų skystis.
Papriką supjaustykite į tiek juostelių, kiek gabaliukų išėjo.
Varškės įdarui sumaišykite visus ingredientus. Paragaukite, ar nieko netrūksta.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir apipurkškite arba plonai patepkite aliejumi. Baklažanus nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Tuomet dėkite į skardą ir plonai apipurkškite/aptepkite aliejumi. Dėkite ir paprikas, odele žemyn (jei naudosite jau keptas paprikas - jų kep. Kepkite 10-20 minučių priklausomai nuo baklažano riekelių storumo, saugokite, kad nesudegtų (vis patikrinkite - jei apačia ima ruduoti, baklažanai iškepę, jie gali iškepti ir anksčiau nei paprikos). Paprikas pakepkite tol, kol dalis odelės ims anglėti, tuomet odelę nuimkite.
Ant iškeptų baklažanų tepkite varškės įdarą, dėkite po gabalėlį paprikos, susukite ir sutvirtinkite smeigtuku.
Skanu ir šilti ir šalti.
Skanaus :)
6 comments
Dabar baklažanų metas, tai tikrai išbandysiu - super :) ypač gerai, kad baklažano nereikia kepti aliejuje.
AtsakytiPanaikintiTikrai taip - buvo visai neriebu, bet skaniai iškepę :)
PanaikintiO kazin jei taip idarui feta ar tiktu?
AtsakytiPanaikintiTikrai taip :) tik tuomet jau papildomai nesūdyti, bet manau ir taip aišku ;)
Panaikintiaš taip pat baklažanus ruošiu parmigianai :) labai patogu, pašauni į orkaitę ir vis patikrini, ar viena pusė apkepusi. plius, aliejaus mažiau. tik supjaustau storiau, nes plonos riekelės kartais prikepa prie skardos.
AtsakytiPanaikintiužkandis labai liuks!
Parmigianos dar negaminau. Reikės būtinai :)
Panaikinti