Apverstas ananasų pyragas arba a la Tatin

 Nors ir labai mėgstu Havajų picą, deja jai tiek ananasų, kiek būna mažoje skardinėje, nesunaudoju. Dažnai skanu ir juos vienus suvalgyt, o šį kartą nusprendžiau pabandyti apverstą pyragą dar vadinamą Tarte Tatin. Labai bijojau versti, kai jau reikėjo, bet viskas baigėsi gerai, tik šiek tiek sirupo išbėgo į tam paruoštą lėkštę :) tad jei liko ananasų, o šaldiklyje yra sluoksniuotos tešlos - pirmyn!
1 20x20cm pyragas, 4 porcijos
3 valg. š./45 g sviesto
85 ml cukraus
2 valg. š. citrinos sulčių
350 g/1 maža skardinė ananasų kubelių
250 g sluoksniuotos bemielės tešlos

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Nesvylančioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir leiskite pavirti 1-2minutes nemaišant ant mažos ugnies. Supilkite citrinų sultis ir dar pavirkite 4 minutes.
Ananasų kubelius nusunkite. Sudėkite ananasus į sviesto-cukraus masę ir pavirkite 2-3 minutes, kad suminkštėtų.
Ant šiek tiek pamiltuoto stalo iškočiokite tešlą, kad ji uždengtų kepimo indą (jį rinkitės nenuimamais krašais, pvz. stiklinį indą). Supilkite ananasų įdarą į kepimo indą, uždėkite tešlą ir atsargiai apspauskite kraštus, kad įdaras neišbėgtų.
Kepkite 15-20 minučių, kol tešla gražiai parus.
Ištraukite, leiskite praaušti 2-3 minutes. Ant indo viršaus uždėkite panašaus dydžio lėkštę ir greitai apverskite. Rekomenduoju po apačia pasidėti kitą lėkštę, jei netyčia prabėgtų.
Patiekite dar šiltą.

Skanaus :)

Pagal bakingbites receptą.

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

 

Sekite