desertai

Vienos šokoladiniai sausainiai

17:06

Du koliai praėjo - galima ir atsipalaiduoti. Ta proga ėmiausi šokoladinių Vienos sausainių. Jų receptas iš Sonatinos. Fantastiškas gaminys prie saldžios arbatos, kakavos ar kavos su grietinėle.
O ir pagaminti labai lengva - svarbu turėti konditerinį švirkštą - manasis iš mamos nukautas tarybinių metų šedevras, bet puikiai atliekantis savo funkciją. Prisipažinsiu - nuo vaikystės tai buvo antras kartas kai naudojau švirkštą :D todėl pirmi sausainiai buvo panašūs ne W raideles, o tik į kringelius :) na bet praktikuojantis manau geriau seksis.
Taigi jiems reikės:
260 g miltų
5 v. š. (30 g) kakavos miltelių
250 g minkšto kambario temperatūros sviesto
100 g persijotos cukraus pudros
žiupsnelis druskos
3 v. š. lengvai išplakto kiaušinio baltymo (išmaišyti 1 – 2 kiaušinio baltymus ir atmatuoti 3 v. š.)
cukraus pudros sausainiams pabarstyti

Orkaitę įkaitinti iki 180º C. Dvi skardas iškloti kepimo popieriumi.
Miltus sumaišyti su kakava ir persijoti.
Minkštą sviestą išplakti iki purumo. Ant viršaus persijoti cukraus pudrą, suberti druską ir supilti kiaušinio baltymą. Mikseriu plakti 1 minutę, kol masė gerai susimaišys. Suberti miltus su kakava ir mažiausiu greičiu maišyti tik tol, kol nebesimatys sausų miltų. Nepermaišyti!
Dėti tešlą į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu ir į paruoštas skardas išspausti W formos sausainius 2 cm atstumu vienas nuo kito. Jei W forma nesigauna - O taip pat gražiai ir skaniai valgosi :)
Kepti sausainius 10 – 12 min. Ataušinti ant grotelių ir pabarstyti cukraus pudra.
Skanaus :)

You Might Also Like

2 comments

  1. Sveikinu atlaikius du kolius :D Juokad net paėmė, nes aš rytoj lygiai tokia pačia proga taip pat jau nusižiūrėjus laukiantį kepinį atsipalaidavimui :D
    O sausainiukai simpatiški ir į W raideles tikrai panašūs ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O kas gali būti geriau negu naminiai skanėstai po darbų? :)

    AtsakytiPanaikinti