desertai

Tiramisù veloce

00:49

Arba kitaip - greitas tiramisù. Vieno sluoksnio, truputi pakeista sudėtim (nusižengiam originalui, bet ką daryti, kai pyrago reikia greitai? :) ), bet ne mažiau gardus. Beje šis variantas be žalių kiaušinių - puikiai tiks jei jų prisibijote ;)

Reikės:
Sausainių "damų piršteliai" (visad būna IKI)
500g mascarpone sūrio
100ml likerio (labiausiai tinka rūkytų slyvų, šokoladinis ar kitoks mėgstamas(originale naudojamas Marsala vynas, kurio Maxima irgi siūlo))
vienas apelsinas
stiprios kavos puodelis
4 šaukštai cukraus pudros
žiupsnelis vanilinio cukraus/vienos vanilės lazdelės sėklyčių
kakavos apibarstymui

Užplikyti kavą, ją pasaldinti. Sausainius išdėlioti dubenyje nepaliekant tarpų. Šaukšteliu po truputį supilti kavą, ant kiekvieno sausainio po šaukštelį. Apelsino sultis išspausti. Mascarponę sumaišyti su vaniliniu cukrumi, cukraus pudra ir likeriu, paplakti, įpilti tiek apelsino sulčių, kad kremas taptų blizgus, kreminės vientisos konsistencijos. Būtinai ragauti ir žiūrėti ar ne per mažai/daug cukraus. Masę sukrėsti ant sausainių (jei jie labai sugėrė kavą galima jos dar šiek tiek užpilti, kad nebūtų sausi), tolygiai paskirstyti ir apibarstyti kakava. Dėti šaldytuvan kiek galima ilgiau, bet jei labai greit reikia tiks valgymui ir po 3-4 valandų.
Skanaus :)

Kadangi anliškai tiramisù "Rise me up" manau labai tinka ši daina

You Might Also Like

8 comments

  1. mmm... čia tas greitasis iš Jamie Italijos? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip :) tik jaučiu būsiu reikalą pagadinus, nes naudojau ne itališką ar vokišką mascarponę, o Vilkyškių sūrių. Na bet tikėkimės, kad bus skanus - šiandien išvešiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nu šūktelkt kaip pavyko ;) nemanau, kad prastai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ei ei, pasakok būtinai apie skonį, būtinų būtiniausiai. Aktualus dalykas man :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na štai buvo jis pribaigtas. Gaminau truputį nusižengdama savo receptui - su citrinų sultimis ir citrinų likeriu. Ir galiu pasakyti - skonis tobulas. Lengvas, vieno sluoksnio, gaivus. Kavai naudojau Nescafe strong 3 in 1 (negeriu juodos namie). Pavyko ir ltruputį gaila buvo, kad reikėjo dalintis :]] Ir Vilkyškiu sūrių mascarponė reikalo nesugadino. Žodžiu puikiai pavyko - labai rekomenduoju :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ačiū, Indre. Darysim :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Gal galima kazkuo pakeisti lykeri? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pakeisti visad galima, čia ne biskvitas, kurį reikia kepti, kad būtų taisyklės (nebent norisi gauti originalą - tada keisti netikslinga :) ). Likerį keisk: sirupu, lydytu šokoladu, stipria kava ar kakava. Mačiau tiramisu net vaisinį, tad fantazijai čia tikrai yra vietos ;) O jei galima vartoti alkoholį - keisk kitokiu, saldžiu ar tiesiog mėgstamu :)

      Panaikinti