desertai

Stollen

02:55

Čia tikrai nėra mano pats gražiausias kepinys, bet kad vienas iš labiausiai man pačiai patikusių - tikrai. Stollen (tarti štolen) pasiūlytas Beatos šio mėnesio Kepėjų be stabdžių iššūkiu. Ir štai jis - minkštas, lengvai paruošiamas. Po tiek nesėkmių (speculaas gal ir valgomi, bet man cinamono buvo per daug - fail, Brie meduoliai - nepavykęs bandymas tirpdyti sviestą su rudu cukrumi virtę į molio išvaizdos 3D sausainius - fail) šis gaminys atrodo kaip didžiausias prizas už visas nesėkmes. Pyrago receptas - vieno draugo iš Vokietijos mamos. Šiaip paprastas kaip du kart du, o kepinio kvapas taip primena pynutes su razinomis... Nuotraukoje mažiukai, orkaitėje dideli, skirti dovanoms.
Reikės:
80g šviežių mielių (sausų apie 20g)
150ml pieno
50g sviesto/kepinių margarino
1 arb.š. cukraus

500g miltų
125g cukraus
2 kiaušiniai
žiupsnelis druskos

pusė kilogramo džiovintų vaisių ir riešutų mišinio
2 pakeliai vanilinio cukraus (tie mažiukai)
150g sviesto/margarino

Glaistui
100g sviesto
50g cukraus pudros

Į puodą supilti pieną, įdėti 50g sviesto ir cukrų. Pašildyti ant silpnos ugnies kol išsilydys sviestas. Suberti sutrupintas mieles ir palikti 5 minutėms.
Dideliame inde sumaišyti miltus su cukrumi ir druka, įmušti kiaušinius, supilti pieno-sviesto-mielių mišinį ir išmaišyti iki vientisos tešlos. Palikti pakilti šiltai apie valandą.
Į pakilusią tešlą sudėti vaisius ir riešutus, supilti vanilinį cukrų ir įpjaustyti 150g sviesto. Minkyti iki vientisos masės, ar bent kol sviesto gabaliukų nesimatys. Palikti šiltai pakilti iki kol tūris padvigubės.
Didelę formą kepti 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje + 40-50 minučių 175. Iškepusį aptepti lydytų sviestu ir pabarstyti cukraus pudra. Palikti atvėsti.
Skanaus :)

You Might Also Like

6 comments

  1. Kokia greita tu ir kaip gražiai atrodo pyragėliai. Aš tik vakar receptą susiradau, o kada pradėsiu darbuotis dar neaišku, prieš kalėdinis laikotarpis mano darbe - tikra katastrofa. Bet šiandien laukia paskutinis sunkusis pirmadienis šiais metais, džiaugiuosi nors tuo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Įdėsiu ir didžiųjų foto po to - anie geriau žiūrisi :]
    Na taip, pirmadienis ne pati mėgstamiausia diena daugeliui...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mmm, kaip vilioja! Laukiu, kada ir aš tokį galėsiu išsikeptoi :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nelauk - jis vertas suvalgyti kuo greičiau ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. as net du kartus kepiau lllaaabbbaaaiii skanu ir visiems mano pazistamies patiko ! :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Malonu ;) o aš tiek ir paragavau kiek to mažiuko.. Reiks gal ir Velykom išsikept

    AtsakytiPanaikinti