desertai

Riešutiniai sausainiai su šokolado gabaliukais

13:54

Arba kitaip sausainiai be kurių neįsivaizduočiau Amerikos (niekad nebuvau ten, bet kažkodėl šalia greito maisto minčių iškyla šie ir barbekiu). Karolina - specialiai tau, kad kiltų noras palepinti namiškius ;)
Pagaminama labai lengvai, o puikiausia tai, kad tešla yra šaldyta ir šiuos sausainius galima bet kada greitai patiekti (aš dažniausiai tokį kiekį sunaudoju per du kartus). O puikiausia - kad net ir sumetus visus produktus kartu nesilaikius eiliškumo, vistiek jie išeis puikūs (dievinu tokius receptus, kur nereikia šaukštelio romo, šaukštelio apelsinų sirupo, 2 grūdelių bla bla blo ir t.t.).

12-18 sausainių reikės:
100g sviesto ar kepinių margarino
75g caster sugar + 100g rudojo cukraus ARBA 175g balto cukraus (su juo visad darau ir skoniu kolkas niekas nesiskundė)
1 šaukštelio vanilės ekstrakto arba poros šaukštelių vanilinio cukraus
150g riešutų sviesto su gabaliukais (crunchy) (kolkas pigiausias Vilniuje G9 esančioje M&S parduotuvėje)
1 didelio kiaušinio
200g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
50g mėgstamo šokolado (man asmeniškai labai patinka su konditeriniu 50-60 kakavos, bet puikiai pavyksta ir su pienišku)

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Cukrų/us išsukti su sviestu ar margarinu, sudėti vanilę ir riešutų kremą ir išsukti iki vientisos masės. Įdėti kiaušinį, vėl gerai išmaišyti. Supilti miltus, ant viršaus kepimo miltelius ir vėl išsukti iki vientisos masės. Galiausia sudėti sukapoto šokolado gabalėlius. Visą šią masę krėsti ant kepimo popieriaus ir susukti į pailgą dešrą. Palikti kameroje bent 2 valandoms. Po to supjaustyti riekelėmis ir dėti ant skardos (man dažniausiai telpa 9 apie 4 cm skersmens ir 1,5 cm storio sausainiai). Palikti nemažus tarpus, nes sausainiai plėsis. Kepti 10-15 minučių (kraštai neturi būti parudę, o patys sausainiai bus minkšti per vidurį - taip ir turi būti, jie sukietės vėsdami.). Viskas - skanaujam.

Pagal Jamie Magazine #6

You Might Also Like

13 comments

  1. Aš labai panašių šią savaitę kepiau ;) tik be riešutų.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai skaniai atrodo. Pasiilgau sausainių... :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dalija - pabandyk su riesutais ;] jei ne kremo, tai bent kepintu luptu ideti - man bent jau labai pagerina reikala

    Zalia varna - aciu ;) as ir - sausainiai dabar geriausias maistas. O kadangi vel salcius pranesa ;D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Šiandien galva šviesesnė po ligų, tai susipratau ir dėl RSS :) dabar šis veikia

    http://forellesreceptai.lt/feed/rss

    O tokių sausainių dabar neatsisakyčiau. Kaip tik suku galvą ką čia taip skanaus išsikepus, bet viskas atrodo per daug ilga

    AtsakytiPanaikinti
  5. Jei sumesi visus produktus, išsuksi ir sušaldysi - tikrai irgi pavyks ;) gal trapumo atžvilgiu ir skirsis, bet ne skoniu ;)
    Begu tvarkyt rss :]

    AtsakytiPanaikinti
  6. mmmm...skaniai atrodo :)rezgu planą tokius išsikepti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Būtinai parašyk kaip gavosi, ar patiko ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. mmmmm.. puikiai atrodo (y)
    aš ieškau recepto white chocolate raspberry cookies. kaži jei naudočiau šitą receptą, tik dėčiau baltąjį šokoladą ir avietes, būtų normaliai?
    ir dar man lb įdomu, kaip padaryti, kad neištirptų šokoladas? :) na, kad liktų jo gabaliukai.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Anonimiškas - manau tikrai būtų neblogai :)
    O kaip tau ištirpsta? Na man šokoladas būna aptirpes tik iki tol, kol atvėsta. Vėliau gabaliukai būna toliau gabaliukais. Gal temperatūrą truputį didesnę nei recepte naudoji? Arba pabandyk susmulkintus gabaliukus palaikyti kameroje ir sudėti į tešlą prieš pat jau formuojant.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Išbandėm! http://dwcakes.blogspot.com/2011/06/moriso-sokoladiniai-sausainiai.html :3

    AtsakytiPanaikinti
  11. Labai skanus,o recepto papratumas-super!!kept it kept:)aciu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Į sveikatą :) man jie irgi vieni skaniausių, kuriuos gaminu.

      Panaikinti