kita

Maisto tinklaraštininkų diena 2013

19:02

Jau ketvirtą kartą "Virtuvė Nuo... Iki..." sukvietė maisto tinklaraštininkus į jų šventę. O ir data neeilinė - birželio 14 per pačią šventę! Šį kartą ji vyko naujoje erdvėje - Electrolux maisto ir dizaino laboratorijoje. Mūsų buvo daug, bet buvo jauku. O ir dirbome komandomis, kas buvo kiek kitaip nei ankstesniais metais. Mums talkino ir VDA studentės - jos pagelbėjo paserviruoti maistą. Tad jei dar nematėte - pasidairykite, ką mes gaminome ir ragavome.
Mano favoritas - Astos burokėlių ir bulvių bokšteliai a la raudona mišrainė kitaip. Jau laukiu recepto - tikrai gaminsiu šiuos gražuolius.
 Astai kaip patyrusiai šefei kliuvo malonumas diriguoti net dviems komandoms - jos antrasis receptas - šis žavus braškių, šakočio ir varškės desertas. Manau aš jį palengvinčiau didesniu kiekiu grietinėlės ir būtinai palaikyčiau šaltai keletą valandų. Bet ir be to buvo skanu.
 Man teko garbė dalyvauti Vitos, iš Voras tinkle, komandoje. Mes pirmosios baigėme gaminti morkų suktinukus su varškės ir krienų įdaru. Gardu ir nesudėtinga :)
 Sandros komanda gamino keptų paprikų ir pomidorų sriubą su cinamonu. Laaabai skanu - eikit greičiau į jos tinklaraštį nusirašyti recepto ;)
Labiausia nustebinęs - Jolitos komandos receptas "Varškės kamuoliukai su vištiena". Prisipažinsiu - perskaičiusi pagalvojau "Na čia tai jau keistai skamba". Bet paragavau ir skonių dermė maloniai nustebino. Bus išbandyta ;)
Na ir paskutinis, bet tikrai ne prasčiausias - Viktorijos kiaulienos kepsneliai su aguonų koše bei daržovėmis. Aguonos ir bulvės pasirodo puikios draugės! Jei nedrąsu - pradžiai berkite tik truputį, bet manau nenusivilsite.



Dėkui mūsų šauniai vakaro vedėjų komandai - Dariui, Eglei ir Laurai už puikiai praleistą vakarą. Nekantriai laukiame kitų renginių!

1 foto - Skirmantės
2, 3, 4, 5, 6, 7 foto - Indrė S.
8 foto - Beata

You Might Also Like

4 comments

  1. Indre, jie turėjo stovėti šaldytuve, bet nespėjo :) O varškės ir grietinėlės santykis irgi pakrypo varškės naudai gaminimo eigoje :) Reiks surašyti abu receptus - siųstąjį ir pagamintąjį :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip ir įtariau :) jei netyčia turėsiu šakočio - pasiliksiu jo ir pagaminsiu namie dar kartelį ;)

      Panaikinti
  2. Dėkui, Indre, už pagalbą ir vadovavimą :D Buvo smagu susipažinti gyvai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vita, man irgi buvo labai smagu :) sudalyvauk vis kur dažniau ;)

      Panaikinti