nekeptas desertas

Kriaušių Tiramisu

16:00

Net nepastebėjau, kai daugiau nei pusė rugpjūčio pralėkė. Kraustymasis į naujus namus, gimtadienis, festivalis, darbai, atostogos - pufff vasara taip ir pralėkė.
Nemanykit, kad negaminau - gaminau, ką spėjau - ir fotoaparatu pagavau, tad tikiuosi laisvesnėmis minutėmis pasidalinsiu visais skoniais su jumis :)
Šis kriaušinis Tiramisu buvo pasufleruotas kolegos, kuris atnešdavo jų. O juolabiau, kad darbe reikėjo paminėti 3 gimtadienius per vieną kartą. Norėjosi kažko lengvo ir tirpstančio.

12 porcijų
200 g sausainių Damų piršteliai
6 didelės kietokos kriaušės (tos žalios, nežinau veislių)

Sirupui:
1 l kriaušių-obuolių sulčių
1 apelsino žievelė
4 šaukštai cukraus

Kremui:
250 g mascarponės sūrio
60 ml viskio/brendžio
3 valg. š. cukraus
400 ml 35% riebumo grietinėlės
2 pakeliai grietinėlės standiklio

Kriaušes nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Į puodą sudėkite sirupo ingredientus, sudėkite kriaušes ir virkite 15-20 minučių. Kriaušes išimkite ir ataušinkite. Sirupą taip pat atvėsinkite.
Kremui išsukite mascaponę su viskiu/brendžiu ir cukrumi. Grietinėlę išplakite su grietinėlės standikliu, tuomet atsargiai sumaišykite su mascarponės mišiniu. Paragaukite, jei trūksta saldumo - įmaišykite šiek tiek cukraus.
Į didelį indą ar pocijinius indelius dėkite damų pirštelius, užpilkite sirupu. Išdėliokite kriaušių gabalėlius, tuomet užkrėskite kremo. Susluoksniuokite taip visus ingredientus.
Prieš tiekiant rekomenduojama palaikyti šaldytuve 2-3 valandas.

Skanaus :)

Idėja iš Bon Appetit 

You Might Also Like

4 comments

  1. Atrodo labai skaniai ir gaiviai. Puikus desertas vasaros pabaigai, super :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O, įdomus variantas :) O kam reikalingas standiklis, kai grietinėlė riebi?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kai jį skanavom diena buvo itin šilta ir jam teko keliauti viešuoju transportu su manim į darbą :) kad grietinėlė nepatižtų visad įdedu standiklio :) jei bus tiekiamas namuose - manau galima ir be jo :)

      Panaikinti