Kai rudenį gaunate dideles cukinijas - kepkite keksą. Jei niekad nebandėte - žinokite jis labai purus ir tirpsta burnoje. Pirmą kartą cukinijos kekso paragavau per blogerių susitikimą Kaune, o jį atsivežė Rūta. Po to dar ne kartą jį kepiau, bet niekaip nepasidalindavau - dingdavo per greitai nuo stalo :)
Šį kartą apsidraudžiau - kepiau iš dvigubos normos ir paruošiau 3 skirtingus (taip, vis dar knygos ruošimo įtaka gaminti visko po 3 :) ): su šokoladu, su baltu šokoladu ir su spanguolėmis. Išbandydykite ;)
390 g miltų
2,5 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
180 ml aliejaus
200 g cukraus
1/2 citrinos sulčių ir nutarkuotas geltonasis žievelės sluoksnis (galima dėti ir daugiau)
450 g cukinijos be odos ir sėklų
150 g džiovintų spanguolių
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
Cukiniją sutarkuokite ir palikite inde, kol ruošite kitus ingredientus.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
Mikseriu plakite kiaušinius, kol suputoja. Įplakite cukrų, paskui lėtai supilkite aliejų.
Įmaišykite citrinos sultis ir žievelę, cukiniją nusunkite, gerai nuspauskite ir taip pat įmaišykite. Suberkite spanguoles.
Dalimis įmaišykite miltų mišinį, kaskart gerai išmaišykite.
Sudėkite paruoštą tešlą į sviestų pateptą kekso formą kepkite apie 45 min., kol į pyragą įkištas ir ištrauktas medinis pagaliukas lieka sausas.
Skanaus :)
Šį kartą apsidraudžiau - kepiau iš dvigubos normos ir paruošiau 3 skirtingus (taip, vis dar knygos ruošimo įtaka gaminti visko po 3 :) ): su šokoladu, su baltu šokoladu ir su spanguolėmis. Išbandydykite ;)
390 g miltų
2,5 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
180 ml aliejaus
200 g cukraus
1/2 citrinos sulčių ir nutarkuotas geltonasis žievelės sluoksnis (galima dėti ir daugiau)
450 g cukinijos be odos ir sėklų
150 g džiovintų spanguolių
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
Cukiniją sutarkuokite ir palikite inde, kol ruošite kitus ingredientus.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
Mikseriu plakite kiaušinius, kol suputoja. Įplakite cukrų, paskui lėtai supilkite aliejų.
Įmaišykite citrinos sultis ir žievelę, cukiniją nusunkite, gerai nuspauskite ir taip pat įmaišykite. Suberkite spanguoles.
Dalimis įmaišykite miltų mišinį, kaskart gerai išmaišykite.
Sudėkite paruoštą tešlą į sviestų pateptą kekso formą kepkite apie 45 min., kol į pyragą įkištas ir ištrauktas medinis pagaliukas lieka sausas.
Skanaus :)
4 comments
Kaip tik pusė cukinijos laukia šaldytuve. Šį rytą prausdamasi galvojau, kad reikės ją paversti į keksą :)
AtsakytiPanaikintiO kodėl knygai reikia gaminti visko po 3? :)
Manau pataikiau į cukinijų "naikinimo" sezoną :)
PanaikintiO knygai gaminau visko po 3, nes tokia jos idėja - vienas ingredientas arba vienas pagrindinis receptas kartu su dar 2-3 papildomais patobulinimais :)
Skanu :) Normalus minkštas keksas. Spanguolių mažai turėjau ir mažai įdėjau. Labai jos tinka čia, daugiau norisi :)
AtsakytiPanaikintiKai nusibos spanguolės - dėkit riešutus arba razinas, jei mėgstate :)
Panaikinti