lęšiai

Trinta morkų-lęšių sriuba

20:12


Šią puikią sriubą pirmą kartą išviriau 2018 sausį. Galima ją pavadinti sriuba iš kirvio, nes ingredientų gan mažai, tačiau ji puikaus skonio. O kai oras toks nepastovus – dieną saulė, vakare lietus, geros sriubos puodas namie visad praverčia.

Šio sriubos esmė – prieskoniai. Imbierai, aitrioji paprika, kalendra ir kuminas puikiai dera su raudonais lęšiais ir saldžiomis morkomis. Kaip ir priklauso sriubai – pirmiausia į puodą nukeliauja svogūnas su šiek tiek aliejaus, tuomet likę ingredientai ir sultinys. 20 minučių ir lengvas, bet gardus patiekalas ant stalo.

Norisi sočiau? Kartu į sriubą įdėkite vištienos krūtinėlę, pagardinkite kokosų pienu ar grietinėle, o pabaigoje įtarkuokite sūrio... Bet šie ingredientai tikrai nebūtini.

Iš vieno recepto išeina 3-4 porcijos. Visad sunku įvertinti, nes nežinau, ar sriuba pas jus pagrindinis vakarienės patiekalas, ar tik įžanga į pagrindinį. Šį kartą receptai puodeliais, kadangi sriubai nereikia per daug minčių ir viso svėrimo – paprastas puodelis, kelios minutės darbo ir mėgausitės maistu.

Jei tiek porcijų jums per daug – sudėkite  sriubą į uždarą indą ir laikykite šaldytuve iki 3 dienų.

Tiršta morkų-raudonųjų lęšių sriuba

3-4 porcijos

1 vidutinis svogūnas
1 valg. š. aliejaus
3 vidutinės morkos (apie 360-400 g)
1x2x2 cm gabaliukas imbiero
1 skiltelė česnako
800 ml vištienos arba daržovių sultinio
1 puodelis (190 g) raudonųjų lęšių        
Žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
Žiupsnelis maltos kalendros
Žiupsnelis malto kumino
Druskos
Pipirų
Moliūgų sėklų pateikimui

Susmulkinkite svogūną. Nesvylančiame puode įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūną ir apkepkite ant vidutinės kaitros. Morkas supjaustykite griežinėliais. Imbierą pasmulkinkite ir kartu su morkomis suberkite į puodą, išmaišykite. Įspauskite skiltelę česnako. Pakepkite daržoves 1 minutę, tuomet supilkite sultinį. Užvirkite. Suberkite lęšius, aitriosios paprikos miltelius, kalendra ir kuminą. Virkite ant vidutinės kaitros 20 minučių. Jei vanduo per daug nugaruos arba susigers į lęšius – įpilkite dar 100-150 ml. Išvirus sriubai paragaukite, pagardinkite druska ir pipirais. Sutrinkite rankiniu maisto smulkintuvu. Tiekite pagardinę moliūgų sėklomis.

 

Skanaus :)

Pagal Tone it up

 

You Might Also Like

1 comments

  1. Bet tai kokio gražumo nuotraukos �� Ir receptai be galo įdomūs. Ačiū

    AtsakytiPanaikinti