Keksiukai su slyvomis

Minkšti, kvapnūs, tirpstantys burnoje - tobulas kepinys slyvų sezonui atidaryti.
Reikės:
100g minkšto sviesto
100g rudojo cukraus
50g baltojo cukraus (sėkmingai galima naudoti vien baltą)
2 didelių kiaušinių (L ar net XL - kuo didesni, tuo geriau, kaimiški - idealu)
žiupsnelio druskos
1 citrinos nutarkuotos žievelės (prieš tai ją nuplikyti ir/arba nuplauti su rupia druska, gerai pašveičiant, kad pašalinti vašką)
1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių
200g miltų

6 didelių Vengriškų slyvų (rinktis tvirtas ir dar rūgštokas)

Sviestą išmaišyti su cukrumi, įmušti kiaušinius, gerai išsukti. Sudėti druską, žievelę. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais ir įsijoti į likusį mišinį. Viską sumaišyti ir padėti šaltai (bent 30 minučių). Šaltą tešlą krėsti į formeles (jei formelės be popieriukų, būtinai patepti sviestu ir pabarstyti miltais, nes gan sunkiai išsiima iš paprastos blėkos). Įspausti po puselę slyvos, jei norisi pabarstyti ją cukrumi. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
Skanaus :)



4 komentarai (-ų):

  1. nu kas cia su keksiuku kepimu pasidare :) jau pamaciau "isbandytuos receptuose" tokius puikius ir va butinai dar ir tu atsinest turejai :) puikiai atrodo!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū :) jei turi slyvų gamink būtinai - saldoka tešla ir rūgšti slyvaitė - tobula ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. aha, keksiukų banga :) jau susiviliojau.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jei parausi vos šiltų - ryto sulaukti neturėtų ;D man buvo labai sunku nusaugot bent kelis Forellei ;D

    AtsakytiPanaikinti

 

Sekite