Triufeliai su vafliais ir kokosu



Jau pats metas galvoti apie skanias dovanėles. Šie triufeliai tikrai puikus pasirinkimas - ruošiau juos žurnalui "°C" ir galiu garantuoti, kad kiekvienam smaližiui jie patiks.
Dėl vaflių ir sviesto šie triufeliai yra tvirtesni, lengviau formuojami, bet dėl to nemažiau gardūs :)

Apie 30 triufelių

80 ml 35 proc. riebumo grietinėlės
200 g juodojo šokolado
25 g sviesto
3 valg. š. kakavos
1 valg. š. karčiųjų apelsinų likerio
1 valg. š. prieskonių mišinio iš kakavos, maltų aitriųjų paprikų ir
cinamono
2 lakštai paprastų vaflių (be įdaro)
kokoso drožlės

Grietinėlę pašildykite ant silpnos ugnies, nukaiskite, sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą ir maišykite, kol ištirps. Ten pat sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą, kakavą, likerį ir prieskonius. Viską gerai
išmaišykite.
Vaflius sutrupinkite ir suberkite į šokolado masę. Viską vėl išmaišykite ir palikite šaldytuve bent 2–3 valandas.
Kai masė bus pakankamai tvirta, imkite jos šaukšteliu ir formuokite rutuliukus rankomis. Juos apvoliokite kokoso drožlėse ir dėkite į popierinius krepšelius.

Skanaus :)

7 komentarai (-ų):

  1. Įstrigo man jie į atmintį, kai žurnalą skaičiau. Kažkada juos sulipdysiu.

    P.S. Noriu būti Sigitu :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Julija - būčiau mielai pavaišinus, tik kad žurnalą ruošiam 2-3 mėnesius tai jų seniai nėra... Bet jei planuotum kelionę pro Kauną - duok žinot, gal ir pagaminčiau, kad paragautum ir užsimanytum kuo greičiau juos pagaminti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O priminkit tada kokį tinklaraštį rašot, jei rašot? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gaminu, bet nerašau tinklaraščio. Neturiu fotoaparato, o ir vienai gyvenant ne tiek daug eksperimentuoju kiek norėtųsi, nes kartais nebūna kam savo gaminių išdalinti :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Viskas aišku :) bet kad išdalinti nebūtų kam - o darbovietė??

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na, dalintis tokiais turtais norisi tik su mielais, artimais žmonėmis :)

    AtsakytiPanaikinti

 

Sekite