Prancūziškas pyragas su porais

Dar vienas pyragas iš knygos "Sezoninė virtuvė". Kolega padovanojo gigantiškų porų, tad buvo puiki proga iškepti porų pyragą, kur jie grotų pirmuoju smuiku. Esu tokių pyragų gerbėja, tad ne išimtis ir šis - skanus ir karštas ir šaltas. Kadangi mano skarda 28 cm - naudojau daugiau miltų ir visą mažą kiaušinį (jie buvo kaimiški, tad ši nuostabi geltona spalva nuo trynių :) ).

28 cm skarda
Tešlai:
220 g miltų
100 g sviesto
1 mažo kiaušinio
žiupsnelis druskos

Įdaras:
200 g rūkytos šoninės
2 vidutiniai arba 1 didelis poras
200 ml pieno
200 ml 35% riebumo grietinėlės
4 kiaušiniai
50+50 g kietojo sūrio
druskos
pipirų
džiovintų čiobrelių

Iš tešlai skirtų ingredientų maisto smulkintuvu paruoškite tešlą ir padėkite ją šaltai (arba tiesiog sutrinkite miltus su sviestu, tuomet įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir užminkykite tešlą).
Kol tešla šąla - paruoškite įdarą.
Šoninę supjaustykite kubeliais, dėkite į keptuvę ir kepkite, kol pradės čirškėti. Porus susmulkinkite pusžiedžiais ir dėkite kepti kartu su šonine. Apkepus ir suminkštėjus porams keptuvę nukaiskite ir palikite atvėsti.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Atšalusią tešlą iškočiokite ir ja išklokite kepimo formą. Subadykite šakute ir kepkite 10-15 minučių.
Dubenyje sumaišykite pieną su grietinėle, įmuškite kiaušinius, įdėkite 50 g sūrio ir išplakite. Sudėkite porus su šonine, pagardinkite druska ir pipirais. Mišinį supilkite į apkeptą krepšelį, viršų apibarstykite džiovintais čiobreliais ir likusiu sūriu.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių, kol viršus gražiai parus.

Skanaus :)

Pagal R.Ničajienė "Sezoninė virtuvė", psl. 380

6 komentarai (-ų):

  1. Sveiki. O galima apsieiti be šoninės? Arba kuo nors ją pakeisti? Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki. Jei nevalgote mėsos - nedėkite. Arba keiskite džiovintais mirkytais grybais ar traškiais brokoliais. O jei tiesiog nepatinka šoninė - naudokite mėgstamą kumpelį arba keptą/rūkytą vištieną supjaustytą gabalėliais :)

      Panaikinti
  2. O aš tokį irgi kepu, tik su sluoksniuota tešla - labai labai geras pyragas!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man sluoksniuota nepatinka, nes neperkepa gerai :( bet čia gal dėl to, kad neturiu tų kepimo pupų?

      Panaikinti
  3. Oj, Indre, kaip tokio dabar norėčiau - šilto, jei galima :)) Už lango taip siaučia vėjas, kad būtų taip gera sušilti su tokiu pyragu!
    Tiesa, anksčiau porų negalėdavau net matyti, bet dabar.... Tik nešk :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Va kaip keičiasi skonis per gyvenimą :) man jau sunku rasti produktą, kurio nevalgyčiau (egzotika šunys/katės/kirminai nesiskaito :D ).

      Panaikinti

 

Sekite