priešpiečiai

Jaukiausi karšti sumuštiniai Vol.2

08:00

Gardėsio kepykla nustebino dovana - nemažu duonos gaminių rinkiniu. Tarp jų buvo ir batonas (kuris šiaip jau mūsų namuose retas svečias). Ne šiaip koks, o su moliūgais, pomidorais ir bazilikais. Tokiai duonai ir viršaus reikia ypatingo, tad prisiminiau senus gerus jaukiausius karštus sumuštinius su sūriu ir pagaminau pikantiškesnę jų versiją.

Reikės:
100 g fermentinio sūrio
2 kiaušinių
skiltelės česnako
žiupsnelio rūkytos paprikos
2 arb. š. smulkintų saulėje džiovintų pomidorų
šviežiai maltų juodųjų pipirų
8 riekių mėgstamo batono
aliejaus kepimui

Sūrį sutarkuokite ir suberkite į dubenį. Įmuškite kiaušinį, įspauskite skiltelę česnako, pagardinkite rūkyta paprika, įmaišykite saulėje džiovintus pomidorus ir įberkite pipirų.
Keptuvėje įkaitinkite aliejaus. Ant batono riekės užtepkite sūrio mišinio. Dėkite kepti apteptąja puse į keptuvę. Kai sūris kiek apskrus - apverskite ir paskrudinkite apačią.

Skanaus :)

You Might Also Like

4 comments

  1. aliejų sutarkuokite... :)
    Gardūs sumuštinukai!
    Pamenu vaikystėje/paauglystėje kepdavau kažką panašaus (tik man rodos sūris iš abiejų pusių buvo (apie kalorijas stengiuosi negalvoti)), mėgdavau be galo be krašto, bet neatsimenu kaip gaminti nors užmušk :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui už aliejų :D man irgi juos vaikystėje kepdavo, bet ir dabar mielai juos valgau :)

      Panaikinti
  2. Žinau šiuos skanukus, labai mėgstu, anytėlė dažnai pagamindavo, reiks pačiai susilipdyt greitu laiku, gal net ir šiandien, nes taip užsinorėjau :)
    P.s. tik mes juos ruošiam tiesiog sūris, kiaušinis ir krapų negailint :), ant batono ir kepam, fsio.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O su krapais niekad nedariau, dėkui už idėją :)

      Panaikinti