desertai

Šokoladiniai kiaušiniai

23:13


Nuostabi idėja, atrasta IRRI dienoraštyje, kurią tuoj pat pasičiupau ir igyvendinau. Darėm tryse - I kvadratu ir D :)

Naudojom formeles iš Rimi









Taigi, 16 tokių formelių sunaudojom du pieniškus, vieną juodajį ir vieną baltąjį šokoladus, gerą saują migdolų, graikinių ir anakardžių riešutų, džiovintų abrikosų ir slyvų.

Gaminimas labai paprastas.
Šokoladą sulaužėme ir ištirpinome mikrobangėje (po pusę plytelės, kad taip greit nestingtų).
Į formeles dėjome vaisių, riešutų ir viską apliejome šokoladu. Atvėsinome kambario temperatūroje, tada šaldytuve ir galiausiai kameroje.
Išimti iš formelių sekėsi sunkiau, bet pasinaudojus peiliais pavyko :)
Tikrai puiki dovanėlė velykoms. Deja man gan greitai tirpsta rankose....

Patarimai:
*jei tik galite, rinkitės kokybišką šokoladą ir tą kuris tikrai skanus jums. Iš prasto ir neskanaus šokolado neišeis gardi dovanėlė.
*tirpinti galima garų vonelėje, ant dujinės, bet puikiai tinka ir mikrobangė (vienai plytelei užtenką vienos-dviejų minučių)
*jei naudosite tokias formeles, kaip parodyta išimti truputį sudėtinga. Rinkitės smailų ilgą peilį.
*po išėmimo įdėkite vėl į šaldytuvą ar kamerą, kad vėl apstingtų. Bus lengviau pakuoti :)
*kadangi dabar oras atšilo, rekomenduoju pirma vynioti į maistinę plėvelę ar foliją. Tokiame įpakavime dovanos gavėjui vėl patogu padėti gaminį trumpam į šaldytuvą, iki jis taps tinkamas laikyti rankose :)


O čia "I² skanėstų" pirmo užsakymo gaminiai. Žavūs, ar ne? :) Gintarei :)


You Might Also Like

19 comments

  1. Ui kokie dailučiai gavosi - marmuriniai ! ;) O kad kiek tirpsta rankose tai teisybė ;) na kadangi tai greitai suvalgomas daiktas, tai ne bėda ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na man problema - aš planavau juos dovanoti. O tai kaip dovanoti, kad net prisiliest normaliai negaliu :D teks su pirštinėm pakuot :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na, jie neturi taip labai tepti, tik vos vos : įvyniok juos į gėlių popierių (toks permatomas, krebždantis ) arba į maišiuką įdėk ;) ir kaspinėliu perrišk ;) Mūsiškiai irgi vos tepė bet ne perlabiausiai, aš juos tiesiog perriškau kaspinu ir sudėjau visus į vieną dėžę gabenimui ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kolkas maniškiai labai labai - šiandien ryte (visą naktį pralaikius šaldytuve) specialiai pabandžiau paragauti, tai man tarp pirštų jie slysta, išlaikyti neišeina :D gal reiks kameron padėt jau kai pagaminsiu partiją dovanom...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ir nesunkiai įgyvendinama :) per porą dienų padarėm visą kalną šių gražuolių. Beliko sukabinti etiketes ir atiduoti savininkams...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Indre, tikrai kad kalną kiaušinių prigaminote :) o vyniojote po du ar po puselę? Prigriebiau ir aŠ tas formeles :) nes dar vieną mintį turiu , jeigu pavyks ją įgyvendinti, brūkštėlsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Visaip - jei po viena, tai kaip dovaneles (su vienu raisteliu), jei po 2 - kaip saldaini.
    O tu formeliu didziausia problema - viduj yra tokie dantukai, kurie neleidzia is kameros istraukus graziai iskrapstyt. Jei turi dilde - dudildink ir tada viskas ok bus su isemimu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. va va ir aš tuos dantukus jau pastebėjau ir iš karto pagalvojau, kad jie gali trukdyti :) Teks juos kažkokiu būdu krapšyti lauk :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. va va ir aš tuos dantukus jau pastebėjau ir iš karto pagalvojau, kad jie gali trukdyti :) Teks juos kažkokiu būdu krapšyti lauk :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Indrė, kiaušiniai tirpo todėl, kad nebuvo temperuotas šokoladas. (Tam tikras šildymo ir aušinimo temperatūrinis režimas) :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Bet mano draugėms juos pakuoti sekėsi puikiai :) gal ir dėl to, o gal dėl to, kad mano rankos patalpoje visad labai šiltos...
    O tai kaip tą šokoladą temperuoti?

    AtsakytiPanaikinti
  12. Merginos, kur konkrečiai pirkot formeles? Pusė vilniaus išmaišiau, Žirmūnų Rimi irgi, negavau...
    Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Aš bent jau pirkau Megos (Kaune) Hyper Rimi. Sudėta buvo prie visų šokoladinių kiškučių, kiaušinukų vos įėjus pro vartelius. Kainuoja apie 20lt, nors dabar kaip tik akcija Rimi velykų papuošimams. Gal padės BAR kodas? 3395502401101 - teiraukis info arba kasoje, turėtų psaakyt ar turi. Pagaminta Prancūzijoje, Tinceuf party (Tin'oeuf party) Firma Dizzy distribution. Tikiuos pagelbėjau...

    AtsakytiPanaikinti
  14. Aš savo nusičiupau Vilniuje, Panoramos Rimi ;) tiesa ir Žirmūnuose Šiaurės miestelyje Hyper Rimi buvo šių kiaušinukų ;)

    AtsakytiPanaikinti
  15. O amn teta is Svedijos parveze Fazer firmos pagamintus MIGNON kiausinukus. Supakuoti keturiese kaip paprasti kiausiniai. Ten kiausinio(tikro) virsuje yra prapjauta angele ir i ja pripilta sokolado, o angele uzdaryta kazkokia ale sudziuvusia cukrauis pudra. Toks kiausinukas puikiai tinka ir ziasti kieno lukstas stipresnis ") Taigi su JUSU ideja galima pradauzti tikrus kiausinius ir juois pripilt sokolado ")

    AtsakytiPanaikinti
  16. Buvau ir aš pamasčius, kad į lukštus pilti. Bet po to suabejojau, kur tiek kiaušinių panaudoti reiktų :) be to nebūtų kaip ten riešutų sugrūsti. Nebent perpjauti ar kaip?

    AtsakytiPanaikinti
  17. fantastika-labai gera ideja...butinai pasnaudosiu ja kitais metais!!!!SAUNUOLE!!!!

    AtsakytiPanaikinti