Kai dirbi su gerais žmonėmis, kartais tenka mainytis paslaugom. Štai ir man teko prašytis, kad ankščiau "paleistų". Už šitą gėrį (autobusas į ten tik kas pusvalandį) pažadėjau savo kolegei iškepti sausainių, kuriuose būtų kuo mažiau kviečiu, nes ji jiems alergiška. Žinoma tada iškart prisiminiau Puanc receptą. Tai štai vakar ir žaidžiau su jais. Kas mėgo žaisti smėlio dėžėje - tikrai panašu :) tešla labai biri. Bet rezultatas vertas pastangų. Rekomenduočiau gaminsi su mažomis formelėmis - taip lengviau bus sausainius į skardą perkelti.
Taigi, jiems reikės:
170 g kvietinių miltų
130 g grikių miltų
200 g sviesto
150 g cukraus (naudojau per pusę su rudu)
žiupsnelį druskos
saują aguonų
2 šaukštelių vanilė ekstrakto
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi ir druska. Įvarviname ekstraktą, sudedame miltus ir aguonas. Aš bent jau iš pradžių maišiau su tešlos mikseriu, o po to tešlą spaudžiau rankomis.
Padėti porai valandų į šaldytuvą. Kepti 220 laipsnių temperatūroje apie 10 min.
Skanaus :)
Taigi, jiems reikės:
170 g kvietinių miltų
130 g grikių miltų
200 g sviesto
150 g cukraus (naudojau per pusę su rudu)
žiupsnelį druskos
saują aguonų
2 šaukštelių vanilė ekstrakto
Minkštą sviestą išsukame su cukrumi ir druska. Įvarviname ekstraktą, sudedame miltus ir aguonas. Aš bent jau iš pradžių maišiau su tešlos mikseriu, o po to tešlą spaudžiau rankomis.
Padėti porai valandų į šaldytuvą. Kepti 220 laipsnių temperatūroje apie 10 min.
Skanaus :)
6 comments
Kaip tik vakar iš grikių miltų apkepą kepiau - taip pat skanu :)
AtsakytiPanaikintiKolkas dar nesugalvojau, kur likusius miltu panaudosiu. Gal keksiukams? Atsimenu per grikių savaitę, buvo kepti...
AtsakytiPanaikintigrikinė boba labai skani ;)
AtsakytiPanaikintiPlačiau apie ją? :)
AtsakytiPanaikintiJei jau alergiška kolegė kviečiams, vertėtų paieškoti grikinių sausainių recepto be kviečių, arba keisti juos ryžių miltais ;)
AtsakytiPanaikintiKaip senai tai buvo :) tą vienintelį kartą ir kepiau juos, bet pamenu, kad skanūs buvo :)
Panaikinti