itališkas

Itališko stiliaus lengvas sūrpyragis

10:12


Kepiau jau trečią kartą - vis nepavyksta nufotografuot, nes jis akimirksniu dingsta iš lėkštės :D
Lengvas, gaivus, tirpstanti burnoje, greitai paruošiamas. Topas, kai reikia skaniai ir greitai :) Tinka tinginiams :D

Reikės:
300g trapios Mantingos tešlos (arba paruoškite trapią tešlą pvz. kaip čia)
250g Mascarponės sūrio
2 baltymai
4 šaukštai cukraus pudros
pora šaukštelių vanilinio cukraus
plytelė mėgstamo šokolado

Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Trapią tešlą iškočiojame ir ja išklojame formą. Npamirštame užtiesti folija ir paslėgti dangčiu, žirniais ar tešlos svareliais. 10 min kepame taip uždengę (jei naudojate Mantingos tešlą, jei kitokią - vadovaukitės receptu), po to dar 15min nuėmę dangtį ir foliją. Iškepusią atvėsiname (prie lango, jei negaila ir/ar skubate dėkite į šaldytuvą).
Baltymus išplakti iki standumo, pradedant formuotis baltoms bangoms po truputį supilti cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Kai masė nekris iš apversto puodo, įmaišyti mascarponę. Galiausiai sudėti kapotą šokoladą (skanu ir su juodu, ir su pienišku, ir su priedais ir net pigesnis nepagadino ;)) . Nesmulkinkit jo perdaug, nes nesijaus. Viską gerai išmaišyti, krėsti į tešlso krepšelį ir pašauti į orkaitę maždaug 15minučių (žiūrėti, kai pradės ruduoti viršus, laikas traukti). Atvėsinti prieš patiekiant.
Skanaus :)

You Might Also Like

3 comments

  1. Pirmu numeriu įrašomas į kepinių sąrašą. Tik makarponės reikia kuo greičiau susiveikt. Jau jaučiu jo skonį...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Paskutiniai du įžangos sakiniai idealiai man tinka :))
    Išbandysiu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Malonu, kad patiko ;) svarbu nenusaldinti :)

    AtsakytiPanaikinti