kita

Jaukiausi karšti sumuštiniai

21:21

Jaukiausi karšti sumuštiniai, kuriuos dažnai žiemą kepdavom su močiute. Labai paprasti, bet puikiai tinkantys prie arbatos. Įdėjus dar šio ar to gali tapti tikru šedevru, bet man skaniausi originalūs.
Sūrį (dažniausiai imu Rokiškio, dar nuo tų laiku, kai jis vienintelis asocijavosi su kokybe) sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su kiaušiniu. Keptuvėje įkaitinti aliejaus. Masę tepti ant mėgstamo batono ir dėti apteptąja puse į karštą keptuvę. Kepti kol parus. Druskos tikrai nereikia, nes bent jau šis sūris tikrai sūrus. Vienam dideliam kiaušiniui reikia apie 150g sūrio. Kai sūris parunda, apversti ir paskrudinti plikąją batono pusę. Išimti iš keptuvės ir mėgautis dar karštais su jau paruošta arbata (arba tirpia kava su pienu, kaip aš visad darydavau :) ).
Skanaus :)

You Might Also Like

8 comments

  1. Kaip norėčiau karšto sumuštinio su sūriu dabar :) Prisimenu kažkada, per kažkokį vakarėlį viena mergina iškepė tokių super paprastų sumuštinių duona+sviestas+sūris+prieskoniai, bet tokie alkani buvom, kad buvo gausiai skanu. paprasta, bet tikrai labai gardu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. mano mama irgi tokius daro, labai skanūs! bet kadangi aš esu didžioji improvizatorė, tai esu juos darius įvairiomis variacijomis. Man labai patinka į kiaušinio masę plonai įpjaustyti svogūno. Dar neblogai būna ir su kumpiu. O be visa ko, labai ten reikia žolyčių - krapų ir petražolių. Labai rekomenduoju!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mąsčiau ir aš įdėt kumpio šiandien, bet persigalvojau ir likau prie seniausio :)
    Bet gal kada kokiam pasisėdėjimui ir susigundysiu įdėti kažko :) ačiū už patarimą dėl svogūno - net nepamąsčiau...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Genialumas paprastume :) Tikrai skanus užkandis, nereikalaujantis nei pusės dienos prie puodų, nei tūkstančio ir vieno produkto šaldytuve :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Žinau šiuos sumuštinius! Labai juos mėgau kol mokiausi mokykloje, po to studijų metais. Vėliau pasimiršo ir jau seniai begaminau. Ačiū, kad priminei! :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Oi. Parabéns por seu excelente blog. Gostaria de lhe convidar para visitar meu blog e conhecer alguma coisa sobre o Brasil e nossa luta contra o comunismo. Abração

    AtsakytiPanaikinti
  7. super sumuštinukai! mes dažnai tiesiog pertempame svietu riekels ir tiesiog užtarkuoajme fermentinio sūrio - niam :) o dėl Rokiškio sūrio, tai pastaruoju metu esu juo labai nusivylusi - labai suprastėjo jo kokybė.

    AtsakytiPanaikinti
  8. O kas dabar taip kaip seniau? :] niekas turbūt...

    AtsakytiPanaikinti