desertai

Keksiukai su baltuoju šokoladu ir migdolais

22:19

Ryt į svečius susitiksiu su dviem BFF (Godut, gaila, kad tavęs nebus, bet pažadu ir tau iškepti keksiukų), o kadangi su ja retokai matomės taip ir norisi ją kuo palepinti. Ta proga ir kepami šie keksiukai.
Reikės:
1 ½ puodelio miltų
žiupsnelis druskos
pusė šaukštelio kepimo miltelių
3 dideli kiaušiniai (naudojau kaimiškus)
125g tikro sviesto (minkšto)
¾ puodelio cukraus
3 šaukštai jogurto be priedų (galima keisti kefyru)
baltojo šokolado (sumulkinti)
migdolų papuošimui

Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Miltus sumaišyti su druska ir kepimo milteliais. Kitame dubenyje išplakti sviestą su cukrumi. Kai masė taps puri po vieną įmušti kiaušinius. Kas kiaušinis gerai išplakti. Į miltų masę supilti sviesto-kiaušinių masę. Gerai išmaišyti. Įdėti jogurto. Išmaišyti. Sudėti gabalėliais kapotą šokoladą. Išmaišyti ir krėsti į formeles. Palaukti 20-25 minutes ir ragauti :)
Skanaus :)

You Might Also Like

6 comments

  1. Cha cha, atrodo, tuoj turėsiu garbę savo keksomanės titulą perduoti tau :)))
    O keksiukai, be abejo, skanučiai atrodo, ar begali būt kitaip :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai kad jie lengviausiai pagaminamas skanestas :} visad pavyksta. Be to mano draugai del ju pamise, tai ka bepadarysi :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveika! Kazkodel ir as patapau keksomane zinokit:)) O ypac jei dar po blogus pasivaikstau, tai randu kiekvienam bent kelis receptus ivairius. Tad ir norisi visus isbandyti, tavo taip pat! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nes jie maži, skanūs ir greitai paruošiami. Ir visada pavyksta - kaip galima netapti keksomane ;D ? Jei išbandysi parašyk ar patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Turiu klausimą, kiek baltojo šokolado reikia dėti? :/ Labai skaniai atrodo ir norėčiau pasigaminti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, iki 80 g. Dabar tiksliai nepasakysiu, nes gaminau jau senokai ir šokolado dėjau iš akies. Žinant mane - eilutę ar dvi suvalgiau ir jos nepakliuvo į keksiukus :)

      Panaikinti