lęšiai

Lęšiai su keptais porais, morkomis ir pomidorais

18:57

Pažintis su lęšiais tęsiama ir taip atsirado lęšiai numeris 2. Sotus patiekalas pietums. Man šie tamsiai žali (pataisykit jei klystu - Skirmantė padovanojo 4 skirtingų rūšių, tai tuos tamsiausius maišau) lęšiai labai derėjo su keptais porais. Žinoma jei laikotės naujos pavasario dietos aliejau pilkite ne daugiau kaip du šaukštelius.

2 žmonėms:

250g tamsiai žalių lęšių
500ml sultinio (ne ypač sūraus arba naminio)
1 didelis poras
1 vidutinė morka
1 svogūnas
8 vyšniniai pomidorai
žiupsnelis druskos
pipirų
alyvuogių aliejaus

Užpilui:
1 citrinos sulčių
šaukštelis garstyčių
šaukštelis aliejaus

Lęšius virkite sultinyje apie 20-25 minutes ant vidutinės ugnies. Porą nuplaukite, supjaustykite ketvirčiais. Morką nuskuskite, supjaustykite plonais ritinėliais. Susmulkinkite svogūną. Pomidorus galima pjauti pusiau galima ir ne. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite daržoves ir apkepkite (jei turite grill keptuvę - dar geriau). Sumaišykite užpilo ingredientus.
Išvirusius lęšius nusunkite, tiekite į lėkštas. Ant viršaus uždėkite daržovių ir pagardinkite užpilu.

Skanaus :)

Idėja iš Delicious magazine

You Might Also Like

17 comments

  1. Vieni tamsiai žali dideli - tai tiesiog žalieji lęšiai (nors jau taip rašoma), o mažiukai žali - prancūziški žalieji. Kada belugą bandysi?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Juodus? Kitą savaitę. Reikės tik su mėsa kažką rasti, nes yra pas mane be jos nemėgstančių :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nemėsaėdžiams juos įkišti nebent galima sriuboje iš mėsiško sultinio :) Aš irgi vieną receptą nusižūrėjus, tik kažkaip ilgokai užtrunka, tai ir nesiterlioju

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ne ne, mėsa turi būti aiškiame pavidale :) teks ieškoti...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Dabar jau nebežinau kuriuos lęšius pirkti išbandymui, ta raudonųjų lęšių sriuba, bais vilioja, o dar šis patiekalas:D pataaaark, ka pirmiau bandyt?:D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Raudonus - jei mėgsti labiau sriubą (jie valgomi per 7 minutes maždaug būna), šiuos, jei labiau mėgsti troškinius ir turi bent 20 minučių virimui :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Oi lešiai pas mane ''neprigyja'', bandžiau vienas salotas, tai turbūt juos perviriau, kad kažkokie ištižę gavosi:), o ir mano išrinktasis kreivai į juos žiūri:), tai ir stovi beveik visas pokelis žaliųjų lęšių...Na, bet gal dar išauš diena ir jiems:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Beje Taviškis receptėlis skaniai atrodo, o ir lęšiai matosi tokie birūs:)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Reda - šviesiai žalių? Aš kitą savaitę juos bandysiu - jei gausis geras receptas, gal ir tu per naujo išbandysi prisijaukinti lęšius? :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Jo šviesiai žalius turiu:)
    Lauksiu Tavo bandymų:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Esu ir aš nusižiūrėjusi salotas su lęšiais, bet vis neprisiruošiu pagaminti :) Tavosios irgi labai viliojančiai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Lauksiu tavo recepto :) man lęšiai kol kas labai patinka :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Atrodo puikus patiekalas pavasariui. Aš lęšių vis dar nesu bandžius (gėda gėda). Bet galvoju lengvai vakarienei šis troškinukas būtų pats tas :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Išbandyk - jie labai sveiki ir tikrai skanūs. Jei mėgsti įvairias kruopas, grūdus - tikrai patiks :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Vakar išbandžiau, labai tiko vakarienei. Morkytės šiek tiek traškios, o pomidoriukai lengvai rūgštelna, nu tikrai iš šio recepto mažiau tikėjausi ir likau maloniai nustebinta. Tik tiesa, sudėtyje porai figūruoja, o pačiame recepte pasimeta ;)

    AtsakytiPanaikinti
  16. S - malonu, kad patiko. O porai irgi daržovė, todėl nerašiau dar atskirai ir juos sudėti, nes jie kartu eina su morkomis, svogūnai ir pomidorais ;)

    AtsakytiPanaikinti