Kepėjai be stabdžių

Empanados vol. 4 ir languota prijuostė

08:21

Šį mėnesį Languotą prijuostę ryši Villa Alps. Jos pasiūlyta tema - Maistas ir šiukšlių dėžė.
Prisipažinsiu - kartais būnu tikra maisto gadintoja - sūrį tiek "ištaupau", kad jis ima pelyti, jei džemas labai skanus, tai jį irgi labai po truputį valgau ir jis surūgsta... Ne iš blogos valios - tiesiog skaniais daiktais norisi mėgautis kuo ilgiau, deja barake stovinti kokių 20 metų senumo Snaigė neišlaiko produktų gerų taip ilgai kaip naujos kartos šaldytuvai.

Taigi apie likučius. Stengiuosi, kad tokių nebūtų. Bet jei lieka yra 4 išeitys:
pyragėliai su įdaru (su sluoksniuota tešla ar empanados)
padažas makaronams (juk su jais viskas tinka)
mišrainė su majonezu (be komentarų)
bulvių užkepėlė ar picos gaminys su viskuo

Aišku būtų labai šaunu prisišaldyti gatavų patiekalų, bet deja šiuo metu neturėčiau, kur dėti. Kamera ir taip vis dar pilna sluoksniuotos tešlos, šaldytų daržovių badsriubei (na tai kur paverdi su sultiniu 15 minučių ir gerai). O dar juk su kambarioke pusiau ja dalijamės. Bet aš už šaldymo idėją - kartais pasidarau dvigubą normą bandelių ir pusę užšaldau ar picos. Tada grįžus po darbų nereikia vargti ir galvoti ką suvalgyti. Žinoma, tai nėra pati sveikiausia alternatyva, bet manau tai geriau nei maximos mišrainės ir pan.

Taigi - jei jums liko visokios mėsytės, kiaušinių, alyvuogių ar dar ko - tikrai gaminkit empanadas. Tai mano vienas mylimiausių receptų (už ką reiktų dėkoti Eglei, kuri buvo metusi iššūkį kepėjuose be stabdžių).

Receptas jau 4 kartą. Nekartosiu tešlos pagaminimo, jos pilną aprašymą rasite paspaudę ČIA.

Įdarui naudota:
likęs virtas kumpis
kažkokia neaiški mėsytė (turbūt buvęs vyniotinis)
svogūnas
morka
česnakas
alyvuogės
druska
pipirai
(tinka praktiškai viskas!)

Svogūną supjaustyti ir į keptuvę. Kartu ten sudėkite ir stambiai tarkuotą morką. Šliūkštelėkite aliejaus, sudėkite kapotą česnaką. Kai svogūnai pabals sudėkite gabalėliais susmulkintą mėsytę. Galiausiai sudėkite alyvuoges. Padruskinkite ir papipirinkite. Gautą masę dėkite ant tešlos, formuokite pyragėlius ir kepkite orkaitėje.

Skanaus :)

You Might Also Like

2 comments