daržovės

Pipirinis kepsnys su daržovių iešmeliais

21:01


Jei skaitėt paskutinį žurnalo "Virtuvė" numerį turbūt pastebėjote naujų gaminių pristatymą. Įprastai nekreipiu į juos dėmesio, bet šį kartą akį patraukė itališki gaminiai "Drogheria&Alimentari" . Mano akį patraukė balzaminis acto padažas ir 4 rūšių pipirai su malūnėlių. Pažintį su balzaminiu actu pradėjau po Astos dovanoto avietinio balzaminio acto. Šį įgijau klasikinį vynuogių skonio. Balzaminis acto padažas yra tirštas ir sodraus skonio. Maži tokio acto lašeliai tiks beveik bet kur: su salotomis, ant kepsnio, su braškėmis, sūriais. Man labai patinka jį ragauti vieną - pradžioje truputį "įkanda" actiškai, o po to apima malonus saldumas.
4 pipirų (juodų, žalių, rožinių ir baltų) malūnėlį įgijau, nes iki tol viską gardindavau juodais, kvapiaisiais arba čili dribsniais. Turiu pasakyti šis kvartetas įneša naujų kvapų net įprastiems makaronams. Smagus paįvairinimas. Kad pilnai pasidžiaugti šiais gaminiais sugalvojau daryti kepsnį ir daržovių iešmelius. Kambariokė liko patenkinta :) šis patiekalas manau labai tiktų su ryžiais, bet mes puikiai kirtome ir be jų.
Drįsčiau sakyti, kad tai skaniausias mano gamintas ir ragautas grybų marinatas! Kitą sykį vien grybukų taip prisiruošiu.

Kiaulienos kepsniui:
0,5 kg kiaulienos nugarinės
20g maltų 4 rūšių pipirų
žiupsnis druskos

1 iešmeliui:
3 pievagrybių
2 vyšninių pomidorų
keleto skiltelių raudonojo svogūno

Pievagrybių marinatui:
3 šaukštų balzaminio acto padažo
1 šaukšto balzaminio acto arba paprasto acto
2 šaukštų aliejaus
žiupsnio čiobrelių
žiupsnio raudonėlių
druskos
pipirų

Mėsą nuplaukite ir nusausinkite. Įtrinkite druska ir pipirais ir palikite šaltai bent valandą pasimarinuoti (nuo tokio kiekio pipirų kepsnys bus laaaabaiii pipirinis, tad jei nemėgstate aštriai mažinkite kiekį).
Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus ir juo užpilkite nuplautus pievagrybius.
Pamerkite medinius iešmelius į vandenį (tada degant jie nesudegs).
Išsimarinavusią mėsą dėkite į indą išklotą folija. Jei mėsa visai liesa šiek tiek apipurkškite aliejumi. Dėkite mėsą, apvyniokite ją folija ir kepkite apie 40 minučių iki 220 įkaitintoje orkaitėje. Po to temperatūra padidinkite iki 250 ir kepkite dar 20-30 minučių, kol mėsos paviršius dailiai apskrus.
Ant iešmelių pakaitomis suverkite pievagrybius, svogūną ir pomidorus. Sudėkite į pailgą kepimui skirtą indą (jei turite grilių - kepkite jame, bus dar skaniau). Kepkite apie 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Iškepusią mėsą tiekite su balzaminiu padažu ir iešmeliais. Jei norite išvirkite ryžių ir patiekite salotas kartu.

Skanaus :)

Idėja iš čia

You Might Also Like

8 comments

  1. Mane tie prieskoniai irgi suviliojo:D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai rekomenduoju. Jei mėgsti actą šis tikrai super vertas dėmesio. O pipirai tikrai priduos duagiabriaunio aštrumo (jei galima taip sakyti :]] )

    AtsakytiPanaikinti
  3. niam, niam, jau ta mesyte tokia viliojanti! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dalija - išmėgink ;) jei bijaisi aštrumo, tai balzaminis actas neblogai neautralizuoja jį

    AtsakytiPanaikinti
  5. Vyriška auditorija tikrai įvertins ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. That looks delicious! I love the seasoning.

    Cheers,

    Rosa

    AtsakytiPanaikinti
  7. Thank you Rosa, you as always very kind :)

    AtsakytiPanaikinti