tortas

Greitas tortas su mascarpone ir persikais

13:26


Taip greitai torto pagaminusi dar nebuvau - 14h pusseserė pranešė, kad atvyks, o 16h jau buvo pas mane. Iki to laiko spėjau paruošti šį tortą, hummus'ą ir dar aštrius riešutus. Jokios mistikos - svarbu turėti greitai įkaistančią orkaitę ir mikserį. Na žinoma, kol iki torto priėjome jis spėjo pabūti šaldytuve porą valandų, bet neblogai sustingęs buvo jau ir po valandos (nes jame nėra labai skystų medžiagų).

Šiam tortui reikės:

Biskvitams:
2 didelių kiaušinių
100 g cukraus
1 arb.š. vanilinio cukraus
30ml aliejaus
130 g miltų
7 g kepimo miltelių

Kremui:
500g mascarponės sūrio
350g 3,5% riebumo jogurto (naudojau braškinį)
1 citrinos sulčių
4 šaukštų cukraus pudros
6 konservuotų persikų puselių
20g želatinos

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Kepimo formos dugne įklokite kepimo popieriaus. Išsukite kiaušinius su cukrumi ir vanile. Supilkite aliejų, suberkite miltus ir kepimo miltelius. Viską išplakite iki vientisos masės. Kepkite apie 20-30 minučių, kol viršus taps rusvas, o įsmeigtas pagaliukas bus sausas.

Kol paplotis kepa, paruoškite kremą. Mascarponę išsukite su jogurtu, citrinos sultimis ir curkaus pudra. Persikus supjaustykite gabalėliais ir įmaišykite į jogurto-mascarponės masę. Želatiną (naudoju tik Dr.Oetker) išbrinkinkite šaltame vandenyje, po to pašildykite, kad ištirptų. Truputį atvėsinkite. Į želatinos masę įdėkite du šaukštus jogurto-mascarponės masės, išmaišykite ir supilkite viską į mascarponės masę.

Iškepusį biskvitą išverskite ant lentelės ir kuo greičiau atvėsinkite (pvz. prie atdaro lango). Kai biskvitas bus toks, kad galima laikyti rankose perpjaukite išilgai ir palikite dar truputį atvėsti ant grotelių.

Vieną biskvitą dėkite atgal į kepimo formą, užkrėskite pusę kremo, uždėkite antrą biskvitą ir sudėkite likusį kremą.
Puoškite persikų gabalėliais.

Skanaus :)

Pagal Saulėtos virtuvės ir Žaidžiame virtuvę receptus

You Might Also Like

23 comments

  1. Man greitas tortas yra, kai nereikia kepti lakštų ir daug vargti prie kremo, bet koks greitis toks ir tortas skonio būna, nes tie dirbtiniai lakstai tai ne ypac skanuoliai :D

    Šitas receptas man patiko eina į knygelę, ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Maisto diletante - man greitas, kuomet sunaudoji max - 3 indus paruošimui: vieną tešlai, vieną kremui, vieną želatinai. Nes tie receptai, kur "sumaišykite miltus viename inde, išplakite kiaušinius su cukrumi kitame inde, o sviestą su druska trečiame ir t.t." veda iš proto. O čia sąlyginai švarus reikalas. Ir be galo skanus :) biskvitas grantuotai pavyksiantis, net jei viską sumakaluosi iškart. Kremas taip pat. Taigi didžiausia terlionė tik su želatina :) na ir gal persikų pjaustymu

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oho, kokia tu šaunuolė :) Taip greitai svečiui vaišes suruošei :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Žinai iš kart pažvelgus į nuotrauką iškart pasivaideno širdelė :) begalo skaniai atrodo! tikiu, kad toks ir yra :) beje šaunuolė, kad taip pasistengei ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Reda - persikus dėliojau tokiais kaip sparneliais, bet supjausčius tikrai panašumo yra :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Norejau paklausti, o kiek citrinu sulciu ? :) cia grynai vienos citrinos, ar kaip ? nelabai supratau:))

    AtsakytiPanaikinti
  7. Mano citrina buvo nedidelė - kiek pavyko išspausti tiek ir supyliau. Apie 6-8 šaukštus manau išėjo.

    AtsakytiPanaikinti
  8. O kokiame kiekyje vandens istirpdyti zelatina ?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Anonimiškas - geras klausimas, niekad nematuoju iš tiesų... Tiesiog užpilu mažu kiekiu, kad kol dar nepradėjo brinkti būtų tarsi košytė, vos gal daugiau. Gal kokie 4 šaukštai? Svarbu, kad užtektų vandens išbrinkimui. Jei vandens per daug - galima nuspausti, kai jau išsipučia.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Aciu labai, siandien bandysim kepti :)))

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sėkmės, tikiuosi gavosi gerai ir skaniai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Pirma kartą turejau reikala su zelatina,kuris deja nesigavo..atvesinus zelatina sumaisiau su keliais saukstais maskarpones ir kai supyliau i visa masę zelatina staigiai pavirto vientisu drebuciu..ka ne taip padariau?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai nesmagu, kad taip nutiko, bet net nežinau dėl ko. Gal želatina nebuvo atvėsusi ir dėl to taip gavosi? Nes bent aš visad taip darau, kad pirma kelis šaukštus masės įdedu į tirpintą želatiną ir po to viską sumaišau su likusia - taip nebūna gumuliukų.

      Ar gal ne taip supratau - vientisu drebučiu, tai pernelyg sustingusi?

      Panaikinti
  13. turiu klausyma, o jus visa mascarpone naudojat? man biskiuka daugokai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na mano tortinė 28 centimetrų ir mes mėgstam daug kremo :) jei jūsų mažesnė - pamažinkit visko.

      Panaikinti
  14. O vietoje persiku galima butu naudoti kitus vaisius ir uogas? Jei prideciau braskiu, vynuogiu, melyniu ir t.t., ar turetu gautis, ar cia jau nesamone? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tiks viskas išskyrus kivius ir ananasus - jie neleidžia želatinai stingti :) dėkit, ką turit ir ką mėgstat :)

      Panaikinti
  15. Labai geras receptas. Tikrai pravers. Dėkui.

    AtsakytiPanaikinti