desertai

Latviškas juodos duonos desertas

10:07

Truputį patinginiauti nuo mokslų nėra blogai - nei kiek nesigailiu, kad po 4 kurso nestojau. Nes turbūt imu po truputį suprasti ko noriu iš tiesų. O noriu dirbti su reklama, ar bent mokytis ta kryptimi - juolab, kad paskutinius 5 metus ne taip toli nuo jos ir pabėgau :) matyt pirmas darbas būna pats tikriausias (pamenu, kaip tada atrodė nuostabu dirbti prezentacijose...).

O desertas šis stebinantis - gaminau bent du kartus ir man jis labai labai patiko. Svarbu pasirinkti gerą juodą duoną - ne tą rūgščią, o salstelėjusią ar net naminę jei turite. Ir valgant būtinai reikia pakabinti visų 3 sluoksnių :)




2 porcijoms reikės:
8 riekių juodos duonos
2 šaukštų cukraus
žiupsnio cinamono
200 ml 35%-36% riebumo grietinėlės
2 šaukštų cukraus pudros
Mėgstamos rūgščios uogienės (naudojau slyvų)
Geriausia, kad duona jau būtų sudžiuvusi. Jei ji šviežia padžiovinkite ją orkaitėje 20-40 minučių. Tuomet sutrupinkite maisto smulkintuvu ar kombainu. Trupinius sumaišykite su cukrumi ir cinamonu. Grietinėlę išplakite su cukraus pudra (ji neturėtų būti labai saldi). Tiekite taurėse darydami sluoksnius: trupiniai, grietinėlė, uogienė ir vėl iš naujo.
Skanaus :)

Pagal žurnalą "Virtuvė" nr.10 (29) 2011m.

You Might Also Like

14 comments

  1. Aš neskaitau tinginyste, jei nestoji į magistrą. Svarbu žinoti ko tikrai nori. Be to, būna ir taip, kad su laiku tie norai gali pasikeisti. Tai kartais geriau palaukti ir nepulti stačia galva... Na, vienaip ar kitaip, sėkmės beieškant to savojo kelio!
    O desertas įdomus ir atrodo labai gražiai!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Juste - dėkui, tikrai prireiks :) O desertą išbandyti rekomenduoju ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Stiklinė su desertu atrodo labai dailiai! :)

    Dėl magistro, kaip žinai, tikrai tave palaikau ;) Nereikia ir negalima visko daryti tik iš inercijos :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Asta - dėkui :)
    O dėl M - niekas neaišku. Kaip žinia norint keisti kažkiek specialybę reikia išeiti nemažai išlyginamųjų dalykų, kurie nepigiai atsieina. Bet gal kažką sugalvosiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Indre, o kokia duoną pati naudoji? (Šiuo atveju matyt pirktinė labiau domina, jei tokią naudoji :) )

    O dėl mokslų - hmm šiais laikais diplomas niekur nevertinamas apskritai, nekalbu apie tuos, kurie ruošiasi Dr. būti, mediciną, teisę - labai specifines sferas. LT labiau visi žiūri į patirtį darbo ir ką sugebi,net jei dirbti nori kas pagal tai, kokį išsilavinimą įsigijo - tai pradėję daryti supranta, kad universitete nieko neišmoko, žinios pasenusios ir turi mokytis visko "vietoje".

    AtsakytiPanaikinti
  6. Konkrečiai šiam receptai buvo naudota juoda Jorės duona. O įprastai perku su grūdais, saulėgrąžomis.

    O dėl tų pačių mokslų - bet matai norint papulti kažkur, apie ką tavo baigimo popierius ne į temą visai irgi mažai šansų :) juolab, kad mano sritis - viešasis administravimas - visai niekuo su mano norimu darbu nesusijusi. O prezentatorės patirties niekas nevertina :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. O čia juk mano desertukas :) Smagu, kad patiko. Nuotraukos puikios!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Renata - labai patiko :) tikrai puikus derinys ir gaminamas bus dar ne kartą manau ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. ooo taip, man šis derinys keistai atrodo..bet kiek kartais tenka įsitikinti, kuo neįprasti deriniai, tuo skanesni patiekalai būna..išbandysiu ir aš..;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Odietele - Bandyk būtinai. Tikrai nenusivilsi. Svarbu pasirinkti nerūgščią duoną :) jei turi naminės - geriausia :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Puikus receptas ir nuostabus pateikimas taurėje.

    Pradedant dirbti, geriau viršininkams nebadyti akių savo puikiu išsilavinimu, tačiau siekiant karjeros, bakalauro laipsnis gali būti stabdys, ypač valsybinėse ar didelėse kompanijose, kur algos dydis priklauso nuo išsilavinimo. Jeigu smegeninė išneša ir tėvai finansiškai padeda, aš siūlau nesustoti ir siekti Magistro diplomo. Nebūtinai toje pačioje srityje, kaip ir bakalauras. Netgi geriau turėti antrą profilį profesijoje. Su amžiumi, mokslo siekti yra tik sunkiau ir aplinkybės tampa tik komplikuotesnės.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Segebute - šios taurės vienos mėgstamiausių, į kurias dažniausiai keliauja desertai dviems - tik dvi jas turiu laimėtas Absolut konkurse.

    Kol kas niekas neišneša - tik po truputį atsiranda noras vėl mokytis :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. jau kur, bet reiklamoj tikrai i popierius neziuri. Iesko entiuziestu ir pamisusiu reklama, turbut del to gyva reklama:)), kad vis atsiranda to " draivo" Man uzteko 5 metu darbo reklamos agenturoj. Bet jei nori tai bandyk , eiti skambinti, nusiusk idomu kurybinga saves prisistatyma ir ka ten nori daryt. Kuryba ten aktualu, net biznio srityje. Ir taikyk i didziasi agenturas, gausi greitesni soka, bet ir praktikos. Sekmes!

    AtsakytiPanaikinti
  14. Šarūne - bet kai jautiesi tiek daug nežinanti ir nemokanti atrodo, kad gal tas popierius padėtų :) sėkmės prireiks, drąsos - dar daugiau :)

    AtsakytiPanaikinti