Nesudėtinga paruošiamas tortas su pudingu. Turbūt daugelio žinomas ir mėgstamas, bet vis kažkuo nustebinantis ir pakerintis :) Paruoštas iš to, kas buvo tuo metu namie - sotus ir užpildantis, be galo skanus su puodeliu pieniškos kavos.
Vienam 26cm tortui:
180g sausainių trupinių (1 pakelis)
5 šaukštai tirpinto sviesto
400g mascarponės
400g kreminės varškės
3/4 puodelio cukraus
1 pakelis vanilinio pudingo miltelių
3 kiaušiniai
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1/2 citrinos žievelės
trintų uogų/skystos uogienės
Sausainių trupinius sumaišykite su tirpintu sviestu ir jais išklokite atsegamais kraštais tortinės dugną. Gerai suspauskite (pvz. puodeliu).
Sumaišykite mascarponę, kreminę varškę, cukrų, pudingo miltelius, kiaušinius ir citrinos žievelę. Masę gerai išplakite. Supilkite ant sausainių pagrindo ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol vidurys sutvirtės ir neteliūskuos (man užtruko 1 1/2 h su senovine orkaite, naujoje gali kepti ir trumpiau). Jei labai ruduoja viršus - uždenkite folija.
Iškepusį atvėsinkite ir dar bent porai valandų palikite šaldytuve.
Patiekite su trintomis uogomis ar skysta uogiene (naudojau naminę rūgščių slyvų).
Skanaus :)
Vienam 26cm tortui:
180g sausainių trupinių (1 pakelis)
5 šaukštai tirpinto sviesto
400g mascarponės
400g kreminės varškės
3/4 puodelio cukraus
1 pakelis vanilinio pudingo miltelių
3 kiaušiniai
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1/2 citrinos žievelės
trintų uogų/skystos uogienės
Sausainių trupinius sumaišykite su tirpintu sviestu ir jais išklokite atsegamais kraštais tortinės dugną. Gerai suspauskite (pvz. puodeliu).
Sumaišykite mascarponę, kreminę varškę, cukrų, pudingo miltelius, kiaušinius ir citrinos žievelę. Masę gerai išplakite. Supilkite ant sausainių pagrindo ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol vidurys sutvirtės ir neteliūskuos (man užtruko 1 1/2 h su senovine orkaite, naujoje gali kepti ir trumpiau). Jei labai ruduoja viršus - uždenkite folija.
Iškepusį atvėsinkite ir dar bent porai valandų palikite šaldytuve.
Patiekite su trintomis uogomis ar skysta uogiene (naudojau naminę rūgščių slyvų).
Skanaus :)
8 comments
nai nai kaip skaniai cia tau gavos ♥
AtsakytiPanaikintiTikrai taip - dviem žmonėms užteko šiaip ne taip ;D
PanaikintiO kam reikalingi pudingo milteliai? Ką jie duoda?
AtsakytiPanaikintiNa tai tiesiog krakmolas ir vanilės aromatas. Drąsiai galima keisti tokiu pat kiekiu krakmolo kaip kad ir pudingo būna :)
PanaikintiSuper, šiandien kepiau ir labai šauniai gavosi :)))) net nesitikėjau, lengvai ir skaniai :) ačiū už receptą, super ;)
AtsakytiPanaikintiLabai džiugu :) man jis irgi labai patinka :)
PanaikintiWish I could speak in the same language as you do ! I could have get the recipe of this luscious, sexy cake :) One thing I figured, you used mascarpone cheese in it :)
AtsakytiPanaikintiI can translate ir for you - no problem ;)
Panaikinti