Kepėjai be stabdžių

Kepėjai be stabdžių: Viktorijos kempinė

09:16

 Net nežinau kodėl jį pasirinkau kaip iššūkį. Turbūt dėl kitokio biskvito? Man jis pasirodė turėsiantis būti nuostabiai purus ir skanus. Neklydau - po pagaminimo jo neliko per 15 minučių VISO.
Norėjau šiek tiek pokyčių siūlyti Kepėjams be stabdžių - kad būtų kaip per Daring bakers, jog iššūkio skelbėjas pats pirma pagamintų ir nufotografuotų savo iššūkį su step-by-step nuotraukomis. Na kol kas to nebus kaip suprantu. O kadangi buvau jau paruošusi šias foto sudėsiu bent pas save ;)
Tai pradedam Viktorijos kepmpinės gamybą :)


Viktorijos biskvitas (kempinė) buvo pavadintas karalienės Viktorijos garbei, mat ji labai mėgo purų pyragą su popiečio arbatėle. Tipiškas Viktorijos biskvitas būna su aviečių džemu ir plakta grietinėle, o mano siūlomas variantas – šokoladinis biskvitas su vyšnių ir grietinėlės pertepimu.

Biskvitams:
225 g sviesto (kambario temperatūros)
225 g cukraus
4 kiaušiniai (L ar XL dydžio)
210 g miltų (405D tipo)
1,5 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnis druskos
2 kupini valg. š. kakavos (karčios)

Įdarui:
Vyšnių džemui:
1,5 puodelio šaldytų vyšnių be kauliukų
2 valg. š. citrinos sulčių
2/3 puodelio cukraus
4 valg š. kukurūzų krakmolo
70ml vandens

Grietinėlei:
450ml grietinėlės (35% arba 36% riebumo)
2 pakeliai grietinėlės standiklio (nebūtinai)
3 valg. š. cukraus
pusės vanilės sėklyčių (arba 2 šaukšteliai vanilinio cukraus)






 
Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo.
Muškite po vieną kiaušinį ir gerai išsukite.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir kakava. Įmaišykite juos į sviesto masę.
Ištepkite dviejų 16-18cm skersmens atsegamų kepimo formų dugnus sviestu (netepti kraštų!). Sukrėskite tešlą ir išlyginkite.
Kepkite 25-30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje naudodami ir ventiliatoriaus funkciją jei įmanoma.
Iškepusius papločius 5 minutes atvėsinkite skardoje, o vėliau palikite pilnai atvėsti ant grotelių. Jei viršus per daug išsipūtė – nupjaukite.

Į nesvylantį puodą sudėkite vyšnias, citrinos sultis, cukrų, krakmolą ir vandenį. Gerai išmaišykite. Kai užvirs, virkite apie 10 minučių, nuolat maišydami, kol sutirštės. Jei vyšnios labai rūgščios – ragaukite, gal reikia daugiau cukraus.

Grietinėlę išplakite su cukrumi ir vanilės sėklytėmis. Jei planuojate tortą tiekti kitą dieną rekomenduoju įdėti ir grietinėlės standiklio, kad ji neišskystų po sąlyčio su uogiene.

Torto surinkimas:
Į lėkštę dėkite pirmąjį paplotį, ant viršaus krėskite vyšnių uogienės ir uždėkite pusę grietinėlės. Uždėkite antrąjį paplotį ir papuoškite likusia grietinėle ir vyšniomis. Skanaus!
Biskvitas dalinai pagal Jamie Oliver receptą

You Might Also Like

4 comments

  1. atrodo įpūdingai! Negėda būtų tokį tiekti karalienei :)

    (beje, pritariu dėl "Kepėjų be stabdžių" iššūkių pateikimo)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui, nors nesu patenkinta nuotraukom ir išvaizda, bet skonis viską atpirko :) deja iššūkių niekas nekeis :)

      Panaikinti
  2. Sveiki, ar gaminant džemą galima naudoti bulvių krakmolą?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, galbūt ir galima - bet siūlau pirma pratestuoti su mažu kiekiu, kad įsitikintumėte jog nesijaus skonio. Kepiniams dažniausiai naudoju kukurūzų, tačiau esu keitusi ir bulvių.

      Panaikinti