pyragas

Tetos Reginos obuolių pyragas su kremu

21:28

Užsikasiau šiek tiek po rudens lapais - daug darbų, reikalų, projektai darbe, be galo skanaus kalėdinio "Debesų" žurnalo ruošimas (o ar žinote, kad jame gali būti ir jūsų reklama, jei esate susijęs su maistu? O galbūt mezgate keksiukus, siuvinėjate tortus ar esat kitaip susijęs su skoniais? Susisiekit ;) ), na ir neslėpsiu - tinginys. Nusiperki kilogramą rūkytos lašišos ir maitiniesi sumuštinukais 3x per dieną :D žinau, nelabai sveika, bet taaaip skanu.
Na bet nesigilinkim. Visiems juk būna pakilimų ir aptingimų :) Tad siūlau jau turbūt klasikinį  tetos Reginos pyragą - dublis numeris 2, nes būtinai reikėjo gražesnės nuotraukos :)

1 kekso forma:
3 kiaušiniai
1 st. cukraus
1 st. miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
3-5 obuoliai
Kremui:
200 g grietinės
2 šaukštai cinamono + 3 šaukštai cukraus

Kiaušinius su cukrumi išsukite iki purumo. Po to supilkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir atsargiai išmaišykite. Kepimo formą ištepkite riebalais arba išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Obuolius supjaustykite ir sumaišykite su tešla.
Kepkite 180 C karštumo orkaitėje kol apskrus, maždaug 40 min. Ištraukite, kiek palaukite ir dar karštą aptepkite grietine sumaišyta su cinamonu ir cukrumi – vėsdamas pyragas pats "pasigamins" iš grietinės kremą

Skanaus :)

P.S. Greitu laiku paskelbsiu konkursą smagiai receptų knygutei apie Švedijos patiekalus laimėti. O gal net 2 ;) sekite žinias

You Might Also Like

3 comments