Languota prijuostė

Salotos su lašiša + ką valgo blogeriai (Languota prijuostė)

07:50

Apie receptą kiek vėliau, o dabar reikia pasipasakoti ką valgo blogeris, nes Inga to paklausė "Languotos prijuostės" projekte.  Nežinau, ką jums sufleruoja mano tinklaraštis, bet tikrai mėgstu karštus sumuštinius. Puri kvadratinė bulka, Vilniaus majonezas (arba dar tas nepamenu firmos Be konservantų) ir geltonas sūris. Galiu tokiais maitintis visus rytus iš eilės nesukdama galvos arba įpjaustydama virtos vištienos filė. Pora mėnesių kaip jaukinuosi košes rytais ir tai visai neblogai - džiovinti vaisiai, riešutai, šokolado gabalėliais tikrai pagerina skonį (mhm, kartais verdu granolą). Dar labai mėgstu tirpią kavą su pienu. Išvis - kavą geriu be pieno tik iš bėdos arba jei netyčia tiekiamas tortas. O kai reikia rinktis arbatą - renkuosi raudoną. Pietums pas mane vyrauja patiekalai tinkami neštis į darbą - troškiniai ir makaronų receptai. Dar - pica ant sluoksniuotos tešlos kvadratėlio. Vienas kitas vaisius ir/arba jogurto indelis. Nelabai mėgstu šildytą maistą, bet mėgstu žinoti, ką valgau. Be to tai taupo laiką :) Vakarienėms irgi dažniausiai nesu išranki - jei pareinu namo po ilgos dienos darbe kokį pusę 21, tuomet racione kartais būna tik stiklinė vandens ir lova, kartais sumuštinukas su rūkyta lašiša ir kava ar arbata. Nesu jautri kofeinui :) jei pavyksta grįžti anksti - mėgstu save palepinti. Tuomet meistrauju įvairias salotas, vėrinukus, kepu blynus ar nesaldžius pyragus. Kai gera nuotaika ruošiu ir sau ir kambariokei, o ji kartais atsilygina tuo pačiu :) pasilepinimui kepu keksus arba keksiukus - šie kepiniai visad buvo ir turbūt dar ilgai bus mano favoritai :). Bet labiausiai laukiu savaitgalių, kai yra laiko, šviesu ir galima gaminti kažką įdomesnio, fotografuoti ir dalinti su jumis ;).

O dabar apie receptą.
Šiek tiek teko domėtis glikemijos indeksu, tad šia proga paprastos rūkytos lašišos salotos. Žinau, kad lenkiški ridikėliai nei skanu, nei sveika, bet man jie taip asocijuojasi su pavasariu, kad negalėjau atsilaikyti...Greita ir skanu - puikiai įsipaišo į mano "po darbo" receptų sąrašą.

2 porcijoms:
50 g lašišos filė
6 ridikėliai
sauja salotų lapelių (gražgarscių, lolo rosso, salotinių sultenių)
citrinos sulčių
aliejaus
medaus
pipirų

Padažui:
4 šaukštai natūralaus jogurto
2 arbatiniai šaukšteliai krienų
druskos
pipirų

Lašišą ir ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į lėkštę. Padažui skirtus ingredientus sumaišykite ir užpilkite ant lašišos. Ant viršaus dėkite saują salotų ir įspauskite citrinos sulčių, užpilkite medaus ir pagardinkite pipirais.

Skanaus :)

Pagal BBC Good Food

You Might Also Like

4 comments

  1. Aš tai kaip tik nuo tirpios kavos baigiu atprasti :)

    Kaip užsimaniau ridikėlių ir dar tokių kurių skonis kaip ridikėlių. Čia nusipirkau ir labai nusivyliau, buvo beskoniai :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei paguos - šie irgi buvo dar ne "tie", visai neaštrūs. Bet lietuviški krienai situaciją labai pataisė ;)
      O kažin pas jus sezonas ne tas ar šiaip veislė?

      Panaikinti
  2. O aš lašišos rūkytos pasiilgau! Pas mus ji kosminės kainos ir tai ne visur rasi! Kažkaip už 100gr 40-50 litų nesinori mokėti, kai žinau LT beveik kg nusipirkčiau. O salotas ir aš mėgstu, visada, visur ir visokias.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oho niekad nepagalvojau, kad tai, kas atrodo pas mus gan įprasta, Turkijoje gali būti taip brangu...

      Panaikinti