Itin itin gardus pyragas. Jo idėja kilo pamačius šį Eglės pyragą "Debesų" žurnalui. Tačiau pasiskaičiau, kad kai kam nepavyko įdaras, nusprendžiau šiek tiek perdaryti pagal save. Bet esmės nekeičiau - vis tiek esu dėkinga idėjos autorei, nes pyrago vaizdas neapleido nuo pat pamatymo darbiniuose failuose :)
Puodelis - 237ml
1 pyragas (mano buvo 28cm skersmens, bet rekomenduočiau 24-26cm pagal ingredientų kiekį)Trapiai tešlai:
1,5 puodelio miltų
0,25 puodelio cukraus pudros (tos su krakmolu, jei malsit cukrų patys - įberkite šaukštą ar du)
žiupsnis druskos
130 g sviesto (šalto)
1 didelis kiaušinis
Įdarui:
200 ml 35% grietinėlės
0,25 puodelio cukraus
0,5 puodelio Demerara cukraus (arba rudojo)
3 valg. š. medaus (galima keisti sirupu)
1 tarkuotos apelsino žievelės
300 g Karališko džiovintų vaisių ir riešutų mišinio "Arimex" (spanguolės, razinos, karijų riešutai, lupti migdolai)
Tešlai: sumaišykite sausus ingredientus. Sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir viską trinkite kol gausite trupinius. Įmuškite kiaušinį ir greitai išminkykite. Suvyniokite į plėvelę ir padėkite šaltai.
Įdarui: į puodą supilkite grietinėlę, abiejų rūšių cukrus, medų ir apelsino žievelę. Virkite masę ant mažos ugnies, kol ims tirštėti (apie 5-8 minutes). Nukaiskite, suberkite riešutus. NB - neragaukite, karamelė gali skaudžiai nudeginti!
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
Tešlą iškočiokite ant miltuoto stalo, įklokite į kepimo formą, užtaisykite skylutes, jei atsirado.Atšaldykite kameroje dar 10 minučių.
Supilkite įdaro masę.
Pyrago formą statykite į skardą išklotą kepimo popieriumi (karamelė gali kunkuliuoti, lipti per kraštus, tad visa tai tam, kad nereiktų po to šveisti visos orkaitės.
Kepkite apie 20-25 minutes, kol matysite, kad tešlos kraštai gražiai parudavo.
Skanaus :)
Pagal Smitten kitchen
1,5 puodelio miltų
0,25 puodelio cukraus pudros (tos su krakmolu, jei malsit cukrų patys - įberkite šaukštą ar du)
žiupsnis druskos
130 g sviesto (šalto)
1 didelis kiaušinis
Įdarui:
200 ml 35% grietinėlės
0,25 puodelio cukraus
0,5 puodelio Demerara cukraus (arba rudojo)
3 valg. š. medaus (galima keisti sirupu)
1 tarkuotos apelsino žievelės
300 g Karališko džiovintų vaisių ir riešutų mišinio "Arimex" (spanguolės, razinos, karijų riešutai, lupti migdolai)
Tešlai: sumaišykite sausus ingredientus. Sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir viską trinkite kol gausite trupinius. Įmuškite kiaušinį ir greitai išminkykite. Suvyniokite į plėvelę ir padėkite šaltai.
Įdarui: į puodą supilkite grietinėlę, abiejų rūšių cukrus, medų ir apelsino žievelę. Virkite masę ant mažos ugnies, kol ims tirštėti (apie 5-8 minutes). Nukaiskite, suberkite riešutus. NB - neragaukite, karamelė gali skaudžiai nudeginti!
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
Tešlą iškočiokite ant miltuoto stalo, įklokite į kepimo formą, užtaisykite skylutes, jei atsirado.Atšaldykite kameroje dar 10 minučių.
Supilkite įdaro masę.
Pyrago formą statykite į skardą išklotą kepimo popieriumi (karamelė gali kunkuliuoti, lipti per kraštus, tad visa tai tam, kad nereiktų po to šveisti visos orkaitės.
Kepkite apie 20-25 minutes, kol matysite, kad tešlos kraštai gražiai parudavo.
Skanaus :)
Pagal Smitten kitchen
14 comments
Panašų esu kepusi - absoliutus gėris :). O čia dar ir vaisiai šalia riešutų, mmm. Kaip užsimaniau :)
AtsakytiPanaikintiManau savaitgalį jis norėtų būti iškeptas :)
PanaikintiAš irgi panašų pagal Iloną esu kepusi nekart. Labai patiko, labai skanus. Ir užtenka net kelioms dienoms :D
AtsakytiPanaikintiSu nesaldžia kava užtenka mažiau :D
PanaikintiO jėėėjjjiii, kaip skaniai atrodo, daug labiau viliojantis nei Debesyse. Reiks leistis susigundyti :D
AtsakytiPanaikintiTikiuos susigundei ;)
PanaikintiKoks tas įdaras skanus :) įsivaizduoju saldumą.. :D
AtsakytiPanaikintiMan medaus gal kiek per daug, bet visiems kitiems nekliuvo :)
PanaikintiPas mane panašus pyragas irgi laukia savo eilės, tik bandysiu kitaip įdarą daryti - su kondensuotu pienu
AtsakytiPanaikintiMhm turėtų būti gerai ir tas saldumas toks kitoks
PanaikintiIšbandžiau karamelę iš šito recepto, nes anksčiau šitą pyragą kepdavau pagal kitą receptą. Na ką galiu pasakyti, superinė! Labai skani gavosi ir tas žievelių aromatas, mmm...
AtsakytiPanaikintiDėkui už receptą :)
Džiaugiuosi, kad patiko :)
PanaikintiIskepiau,grazus gavosi. Tik turejau viena beda kepant centrine teclos dalis labai issipute ir nustume i krastus riesutus,teko sprogdinti:) o taip viskas gerai gavosi,laukiu kol atsals ir ragausiu;) sekmes!
AtsakytiPanaikintiSveiki, gal jūsų orkaitė labai stipriai kepina? Manau šiais metais pratestuosiu šį pyragą dar sykį su normalia orkaitę, kur temperatūra laipsniais, o ne padalomis :)
Panaikinti