bandelės

Mielinės bandelės su vyšniomis ir šokoladu

08:00

Velykų kepiniai dažniausiai būna su mielėmis. Tad siūlau iš bandyti šias super skanias kakavines bandeles su vyšniomis ir juoduoju šokoladu. Originale jos turėjo būti papuoštos kryžiukais, bet buvo skanu ir be jų.
Jos tikrai labai skanios, purios ir minkštos. Tikrai verta aptepti medumi, kad gražiai blizgėtų.
Aš 6 bandeles kepiau iš karto, o dar 6 du kartus iškildintas užšaldžiau. Tuomet užsimanius deserto beliks jas tik pašauti orkaitėn ir iškepti.
 12 bandelių
100 g džiovintų vyšnių
100 ml apelsinų/vyšnių sulčių
250 ml pieno
50 g sviesto
1 kiaušinis
2 valg. š. vyšnių džemo
500 g miltų (550 tipo) + šiek tiek minkymui
2 arb. š. cinamono
2 valg. š. geros kokybės kakavos
75 g cukraus
11 g sausų mielių (naudojau Fermipan)
100 g juodojo šokolado
bekvapio aliejaus
40 g skysto medaus (aptepimui)

Džiovintas vyšnias suberkite į dubenį. Sultis pakaitinkite ir užpilkite. Palikite vyšnias, kad išmirktų apie 2-3 valandas arba per naktį.
Į puodą supilkite pieną, sudėkite sviestą. Šildykite ant mažos ugnies, kol sviestas ištirps. Nukaiskite. Kiek pravėsus įmuškite kiaušinį ir džemą. Išmaišykite.
Dubenyje sumaišykite miltus, cinamoną, kakavą, cukrų, mieles. Šokoladą susmulkinkite gabalėliais, įmaišykite į miltų mišinį. Nupilkite nuo vyšnių skysti ir įmaišykite į miltų mišinį
Miltų mišinyje padarykite duobutę ir supilkite pieno-kiaušinio mišinį. Rankiniu plaktuvu su tešlos antgaliu užminkykite tešlą. Po to perkelkite ją ant pamiltuoto paviršiaus ir paminkykite 5-10 minučių. Gražinkite į dubenį, aptepkite aliejumi. Uždenkite plėvele ir pastatykite 1-2 valandos, kol tešla padvigubės (arba į šaldytuvą per naktį).
Iškilusią tešlą dar syk išminkykite. Tešlą padalinkite į 12 gabalėlių, juos suvoliokite į bandeles. Sudėkite į kepimo skardą, palikite 4-5 cm atstumą, nes jos plėsis (man į kardą tilpo 6). Uždenkite plėvele ir leiskite dar sykį pakilti apie 40 minučių.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros. Kepkite iškilusias bandeles 20-25 minutes.
Iškepusias aptepkite skystu medumi.

Skanaus :)

Pagal Jamie Oliver kalendorių 2014, balandis.

You Might Also Like

4 comments

  1. Vyšnioms ir šokoladui negaliu atsiskirt atskirai, o tuo labiau kartu :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. O geras, tokiu dar neteko ragauti! Atrodo labai super!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pirmyn į virtuvę :) beje skaniausios pirmas 2 dienas, tad jei nėra daug valgytojų verta gal pusę normos daryti arba šaldyti, kaip aš dariau :)

      Panaikinti