salotos

Vištienos ir ridikėlių salotos

08:00

 Gardžios ir lengvos salotos. Panašios yra VMG kalendoriuje, tačiau su krevetėmis.
Tai antrasis patiekalas, kuriame naudojau Maggi Papyrus kepimo lapelius. Greitas patiekalas, kurį paruošite greičiau, nei per 10 minučių.
2 porcijoms reikės:
300 g vištienos filė
2 kepimo lapelių Maggi Papyrus su žolelėmis (jei neturite - galite ruošti įprastai, pamarinuoti su žolelėmis ir kepti su trupučiu aliejaus)
100 g gražgarsčių
0,5 agurko
12 ridikėlių

Padažui:1 skiltelė česnako
2 valg. š. cukraus sirupo/medaus/agavų sirupo
1 arb. š. grūdėtų garstyčių
1 arb. š. balto acto (galima keisti citrinos sultimis)
3 valg. š. aliejaus
žiupsnelis druskos
žiupsnelis pipirų


Įkaitinkite keptuvę. Vištienos filė kiek pamuškite, dėkite į kepimo lapelius ir tuomet juos dėkite į sausą keptuvę. Kepkite ant vidutinės ugnies, po 5 minučių apverskite.
Į lėkštes dėkite salotų. Agurką nuskuskite skutimo peiliuku, kad būtų plonos juostos (skusti iki kol pasimatys sėklos, tuomet apsukti). Ridikėlius plonai supjaustykite, arba sutarkuokite siaura tarka. Agu
Padažas. Česnako skiltelę išspauskite į mažą užsukamą stiklainiuką. Sudėkite likusius ingredientus. Suplakite, kad gautumėte padažą. Paragaukite ar netrūksta druskos/saldumo/rūgštumo.
Ant salotų dėkite iškeptą vištieną, pagardinkite padažu.

Skanaus :)

You Might Also Like

5 comments

  1. Pasiilgau ridikėlių.. taip gražiai atrodo salotos ir kaip visada negaliu neatkreipti dėmesio į padažą, skanus turėtų būt.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tokio padažo visad darau dvigubą porciją ir pasilieku kitai dienai ;)

      Panaikinti
  2. Kas čia per papirusas. Visur reklamuoja, FCB pilnas nuotraukų ir įrašu. Aš tų magi, galina, knor ir i juos panasiu paniškai bijau, nes man toks jausmas iš visur gliutomatai lenda. Gal tu man "durnai" gali paaiškinti, kame ten ta nauda? O vakarenė tai nereali, labai mėgstu tokias: daug salotų, šiek tiek žuvytės ar mėsytės, padažiuko:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha, Indre, papasakok plačiau kas čia per stebuklas? :) Kaip ir Odeta vengiu visų tų paminėtųjų, ir prieskonius, žoleles perku tik atskirai, jokių mišinių.

      Panaikinti
    2. Tai kepimo popieriaus lapeliai su prieskoniais skirti kepti vištieną, žuvį, sūrį keptuvėje be riebalų. Neseniai nemažai blog'erių lankėsi renginyje (mano įrašas čia http://gpmagija.blogspot.com/2014/03/dekoravimo-renginys-su-maggi.html), kur buvo galima išmėginti šį produktą. Išeina tikrai greitai ir skaniai. Kadangi dažnai tenka vakaroti po darbų paskaitose ir tik 21 valandą grįžti namo - tai super produktas. Ryte išimu vištienos iš kameros, vakare ji būna atšilusi, šiek tiek pamušu, į lapelius ir kepu. Kol vištiena kepa, padarau daržovių ar kuskuso ir viskas. Skoniai abu skanūs, greita, sultinga mėsa. Jei yra laiko - marinuoju tradiciniu būdu, o jei nėra - tikrai daug greičiau :) siūlau atsiverst aną įrašą apie renginį - esu įkėlus ir sudėties foto. Vieną medžiagą bando priskirti gliutamatui, bet kaip supratau tai ji gali būti česnako dalis.

      Panaikinti