persikai

Mergvakario tortas su varške ir persikais

11:20

Vasara - pats mergvarių įkarštis. Ir aš dalyvavau draugės mergvakaryje, kuriam iškepiau šiek tiek modifikuotą persikinį tortą. Rinkausi būtent jį, kadangi dar nesutikau žmogaus, kuriam nepatiktų persikų tortas. Šiek tiek modifikuotas, kadangi vietoj jogurto dėjau kreminę varškę. Tai suteikė sotumo ir 18cm torto užteko 10 merginų. Patogu, kai nereikia neštis tokio didelio :) be to manau versija su varške man net labiau patiko, kadangi buvo labiau kreminė ir mažiau priminė želė.
Norint dar paprastesnio varianto - gaminkite sausainių-tirpinto sviesto pagrindą.

Biskvitui:
1 kiaušinis (XL dydžio)
1/2 arb. š. vanilinio cukraus (apie 7 g)
80 g cukraus
2 šaukštai aliejaus
80 g miltų (405D rūšies)
1/2 arb. š. kepimo miltelių (apie 6 g)

Kremui:
20 g želatinos
100 ml vandens
200 ml 35% riebumo grietinėlės
50 g cukraus
500 g kreminės varškės President su vanile (arba pačių išsuktos kreminės varškės vos saldintos)
1/2 nedidelės citrinos sulčių
skardinė konservuotų persikų (800 g) - 4-8 puselės

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Kiaušinį išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pabals ir padvigubės. Plona srovele supilkite aliejų ir vėl gerai išplakite. Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišykite. Galiausiai įmaišykite kokoso drožles. Tešlą pilkite į sviestu išteptą skardą ir kepkit 10-20 minučių, kol gražiai parus, o įsmeigus pagaliuką jį ištrauksite sausą. Iškepusį 5 minutes atvėsinkite skardoje, o vėliau perkelkite atvėsti ant grotelių.
Jei atrodo, kad biskvitas kietokas (taip gali nutikti dėl miltų rūšies, mažo kiaušinio) - sulaistykite biskvitą persikų sirupu.

Želatiną užpilkite vandeniu ir išbrinkinkite. Persikus nukoškite, pasilikite 2 puseles papuošimui. ir susmulkinkite.
Grietinėlę išplakite su cukrumi iki standžių putų. Sudėkite kreminę varškę ir atsargiai išmaišykite. Supilkite citrinos sultis ir vėl išmaišykite. Išbrinkintą želatiną ištirpinkite virš garų arba mikrobangų krosnelėje. Leiskite šiek tiek atvėsti ir įmaišykite į želatiną kelis šaukštus varškės-grietinėlės masės (dėkite po vieną šaukštą, pamaišykite, tada vėl 1 - tai neleis pasidaryti guzams). Tuomet visą šį mišinį supilkite į bendrą masę. Sudėkite susmulkintus persikus ir viską gerai išmaišykite.

Ataušusį biskvitą vėl dėkite į formą atsegamais kraštais, supilkite šiek tiek apstingusią varškės masę. Papuoškite likusiomis persikų puselėmis ir padėkite šaltai, kad sustingtų bent 3 valandoms.
Norėdami išimti atsargiai plonu peilių apipjaukite ir tik tuomet atsekite formą.

Pastaba: jei forma metalinė, o ne dengta silikonu - kraštus apsukite plėvele, kad jogurtas nenusidažytų nuo metalo ir neapkarstų.

Skanaus :)

Už foto ačiū FotoDama

You Might Also Like

2 comments