Lapkričio 20 dieną KTU maisto institutas kartu su Aštriavalgių ir Debesų bendruomene pakvietė į ugninio maisto vakarą. Jo metu buvo galima susipažinti su aštraus maisto nauda ir pavojais, o vakaro eigoje gaminome patiekalus.
Itin gardūs aitriųjų paprikų-imbiero šokoladiniai sausainiai
8 sausainiams reikės:
100 g miltų 405 D rūšies
0,5 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. aitriųjų paprikų dribsnių
50 g rudojo cukraus
85 g ištirpinto sviesto
vanilės
2 valg. š. pieno
100 g juodojo šokolado
3 cm tarkuotos imbiero šaknies
Orkaitę įkaitinkite iki 180˚C temperatūros.
Suminkštintą kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi iki purios vientisos masės, įpilkite esenciją ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite.
Šokoladą susmulkinkite peiliu. Smulkiai sukapokite nuskustą imbierą. Šokoladą, čili r imbierą įmaišykite į tešlą. Formuokite tešlos rutulukus arbatiniu šaukšteliu dėkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą, paspauskite paviršių,, sudėkite juos ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Kepkite 12-15 minučių.
Atvėsinkite.
Receptą patobulino Skirmantė :)
Foto Beatos Barauskaitės
Į darbus su daina :) mūsų sriubos komandoje darbavosi Vilma ir Aušra :)
Moliūgų sriuba su mirties tašku :) Receptas bus Debesų numeryje ;)
8 sausainiams reikės:
100 g miltų 405 D rūšies
0,5 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. aitriųjų paprikų dribsnių
50 g rudojo cukraus
85 g ištirpinto sviesto
vanilės
2 valg. š. pieno
100 g juodojo šokolado
3 cm tarkuotos imbiero šaknies
Orkaitę įkaitinkite iki 180˚C temperatūros.
Suminkštintą kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi iki purios vientisos masės, įpilkite esenciją ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite.
Šokoladą susmulkinkite peiliu. Smulkiai sukapokite nuskustą imbierą. Šokoladą, čili r imbierą įmaišykite į tešlą. Formuokite tešlos rutulukus arbatiniu šaukšteliu dėkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą, paspauskite paviršių,, sudėkite juos ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Kepkite 12-15 minučių.
Atvėsinkite.
Receptą patobulino Skirmantė :)
Foto Beatos Barauskaitės
1 comments
Jau gerumas šitų sausainių!!! Prisimenu jų nerealų skonį ir noriu dar dar dar!!! Reisk kept pačiai! :)
AtsakytiPanaikinti