Nors Astos Černės knygoje šis receptas puikavosi prie pusryčių - aš jį gaminau pietums. Saldūs sekmadienio pietūs patiko ir mano antrai pusei - neliko nė gabalėlio, tad gerai, kad gaminau iš didesnio kiekio produktų, nei nurodyta originale.
2-3 porcijos, 1 blynas
2 valg. š. sviesto
6 puselės konservuotų persikų (galite naudoti ir šviežius)
žiupsnis cinamono
3 valg. š. cukraus
Tešlai:
3 kiaušiniai
180 ml pieno
žiupsnis vanilinio cukraus
100 g rupių miltų (galite naudoti ir paprastus)
3 valg. š. cukraus
žiupsnis druskos
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Į kepimo indą sudėkite sviestą, pašaukite jį į orkaitę. Persikus supjaustykite gabalėliais, pabarstykite cinamonu. Ištraukite indą su ištirpusiu sviestu, sudėkite persikus, užberkite cukrų. Įdėkite į orkaitę ir kepkite, kol paruošite tešlą.
Tešlai išplakite kiaušinius su pienu ir vaniliniu cukrumi. Įmaišykite miltus, cukrų ir druską - išeis skystoka tešla. Ją supilkite ant apkeptų persikų. Kepkite 20-25 minutes, kol blynas išsipūs ir gražiai apskrus.
Papuoškite cukraus pudra ar perliniu cukrumi.
Skanaus :)
Įkvėpė A.Černės "Saulėtos virtuvės saldumynų knyga"
2-3 porcijos, 1 blynas
2 valg. š. sviesto
6 puselės konservuotų persikų (galite naudoti ir šviežius)
žiupsnis cinamono
3 valg. š. cukraus
Tešlai:
3 kiaušiniai
180 ml pieno
žiupsnis vanilinio cukraus
100 g rupių miltų (galite naudoti ir paprastus)
3 valg. š. cukraus
žiupsnis druskos
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Į kepimo indą sudėkite sviestą, pašaukite jį į orkaitę. Persikus supjaustykite gabalėliais, pabarstykite cinamonu. Ištraukite indą su ištirpusiu sviestu, sudėkite persikus, užberkite cukrų. Įdėkite į orkaitę ir kepkite, kol paruošite tešlą.
Tešlai išplakite kiaušinius su pienu ir vaniliniu cukrumi. Įmaišykite miltus, cukrų ir druską - išeis skystoka tešla. Ją supilkite ant apkeptų persikų. Kepkite 20-25 minutes, kol blynas išsipūs ir gražiai apskrus.
Papuoškite cukraus pudra ar perliniu cukrumi.
Skanaus :)
Įkvėpė A.Černės "Saulėtos virtuvės saldumynų knyga"
4 comments
Seniai jau noriu išbandyt orkaitėj keptą blyną, aišku man vienintelis trūkumas, kad laukt ilgiau nei blynų keptyvėj :D
AtsakytiPanaikintiNa bet kol lauki susiplauni indus, išsitrauki lėkštes, surandi ledų šaldiklyje ir voila :)
PanaikintiNegalėčiau įsivaizduoti geresnio įvertinimo nei "neliko nė gabalėlio" :) Labai džiaugiuosi, kad įkvėpė ir patiko! :)
AtsakytiPanaikintiBandysim ir dažniau, nes mažų blynų blogis tas, kad suvalgau pusę jų stovėdama prie keptuvės :)
Panaikinti