bandelės

Sviestinės bandelės Brioche

08:00

 Minkštos, purios, kvepiančios sviestu. Jei nuo šio sakinio dar nepajutote bandelių skonio burnoje - man belieka tik apgailestauti. Aš pati esu tikra baltų miltų mėgėja ir tik žinodama, kad jie nėra per daug gerai, stengiuosi gaminius paįvairinti. Šios bandelės - ne išimtis. Dalis baltų miltų pakeista rupaus malimo. Tačiau galite naudoti visus miltus ir baltus.
Šios bandelės pačios skaniausios pirmą kepimo dieną. Vos vos traškus viršus ir minkštas, trapus vidus. Jos nėra itin drėgnos, tad prašosi užtepo - sūrio, uogienės, o gal tiesiog paprasto sviesto.
12 bandelių120 g sviesto Lurpak
350 g 550D miltų
150 g rupaus malimo kvietinių miltų
2 kiaušiniai
50 g cukraus
5 g druskos
9 g sausų mielių

Sviestą supjaustykite kubeliais. Sumaišykite visus ingredientus kombainu arba gerai išsukite šaukštu (tai turėtų trukti 5-15 minučių). Gausite lipnią tešlą. Ją aptepkite aliejumi, uždenkite indą rankšluosčiu ir palikite kilti šiltoje vietoje 2 valandas.
Keksiukų kepimo skardą ištepkite sviestu.
Iškilusią tešlą išverskite ant miltuoto stalo ir miltuotomis rankomis dar šiek tiek paminkykite. Perpjaukite tešlą pusiau, tuomet šiuos gabalus dar pusiau, ir tuomet padalinkite į 3 dalis kiekvieną gabalą. Turite gauti 12 bandelių. Dėkite tešlą į keksiukų skardą, uždenkite rankšluostuku ir palikite pakilti apie 20 minučių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Bandeles kepkite 20 minučių, kol gražiai parus. Jei norite, kad viršus blizgėtų - aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu.

Skanaus :)

Pagal šį receptą 

You Might Also Like

4 comments

  1. Atrodo tokios ideliai iškepusios :) nemanau, kad aš kada išmoksiu kept bandeles :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na šios tikrai labai lengvai paruošiamos. Žiemos metas tikrai puiki proga išbandyti ;)

      Panaikinti
  2. Heliu. Man tesla labai kieta gavosi. Ar cia tikrai neturi piltis vanduo ar pienas? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, originale nebuvo nei vandens nei pieno https://www.food.com/recipe/easy-brioche-442055

      Panaikinti