bandelės

Naminiai beigeliai – tik 6 ingredientai

08:30


 Būti maisto blogeriu – tai ne tik mėgti maistą, bet ir susipažinti tik dėl maisto. Su Bajaliais susipažinau dar 2012-ais. Tada visus receptus fotografavau senu Minolta fotoaparatu, o projektui „Debesys“ reikėjo geresnės kokybės. Pasiskundus blogerių grupėje jie atsiliepė ir atvyko į mano kuklų nuomojamą butą Žukausko gatvėje fotografuoti empanadų. Dabar gi – gyvena name priešais ir tikrai žinau, kasdien gamina vis kažką naujo. Nors Debesų neliko, jie toliau vysto nuosavą projektą „Gyvenimo gurmanai“.
Iš tiesų blogeriavimas atnešė daug puikių pažinčių. Nors iš senųjų maisto blogerių aktyviai rašo tik keli (Saulėta virtuvė, Nida, Odeta), kai kurie tapo draugais su kuriais smagu pašnekėti ne tik apie maistą.
Rodydama šiuos riestainius – jaučiuosi stipriai pavėlavusi, bet juos pamačiau būtent pas Bajalius ir pagaminau dar tą patį rytą. Nežinau Skinny taste dar 2018-ųjų sausį paskelbė šį receptą, tačiau tuo metu visai negalvojau apie gaminimą. Tad, jei dar liko nebandžiusių, pirmyn į virtuvę ;)
Beje šiuos beigelius kepiau ir 1/4 miltų pakeitusi avižų miltais. Jie tuomet būna trapesni, bet vis dar galima gražiai perpjauti. Didesnis santykis deja nedavė sėkmingo rezultato – kol kas su kvietiniais miltais pavyksta geriausiai. Žemiau galite matyti vaizdą su 1/4 avižinių miltų ir be kiaušinių plakinio – sėklos nesilaiko.
Naminiai beigeliai be mielių
4 vienetai

150 g miltų
230 g graikiško jogurto
2 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
kiaušinio baltymo
sėklų papuošimui

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Sumaišykite miltus, jogurtą, kepimo miltelius ir druską. Užminkykite tešlą (apie 15 užlenkimų), ją padalinkite į 4 dalis. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuokite beigelius. Kiaušinio baltymą paplakite ir juo aptepkite beigelius, tuomet apibarstykite sėklomis. Kepkite 25 minutes. Prieš pjaustydami leiskite ataušti bent 15 minučių.



Mes beigelius patiekėme su naminiu fetos ir saulėje džiovintų pomidorų bei alyvuogių užtepu. Greita ir labai skanu. Beje šiuos gražius riestainius kepė mano vyras, tad dar vienas įrodymas, kad juos paruošti be galo lengva (kaip angliškai sakoma fool-proof). Jei pasigaminsite ir užtepo – garantuotai visus sužavėsite ;)

Dvi porcijos feta sūrio užtepo:
50 g feta sūrio
2 valg. š. jogurto Skyr arba graikiško
3 saulėje džiovinti pomidorai aliejuje
10 juodųjų alyvuogių
pipirų
džiovintų raudonėlių

Į indelį sutrupinkite fetą, sudėkite jogurtą, įšsukite. Pomidorus ir alyvuoges susmulkinkite, sudėkite į fetos-jogurto mišinį, pagardinkite pipirais ir raudonėliu, gerai išmaišykite.
Pagal Skinnytaste.com
Skanaus :)

You Might Also Like

0 comments