Kiekviena gaminanti ar gaminantis turi turėti savo bazinius receptus, kurie leistų juos modifikuoti ir visad gauti geriausią rezultatą. Čia – mano pagrindinis šokoladinių keksiukų ir biskvito receptas. Tai modifikuota Victoria sponge – lygios dalys sviesto, cukraus ir miltų. Grantuotas rezultatas, skanus ir nesulaisčius. Jei numojote ranka į biskvitus, kuriems atskirai plakasi baltymai – gaminkite šį ir liksite nenusivylę rezultatu. Iš vienos recepto normos išeina puikus 38 cm skersmens biskvitas.
Šį bazinį kakavinių keksiukų receptą galite pagardinti:
110 g sviesto
110 g cukraus
2 dideli kiaušiniai
15 g riebios kakavos miltelių (pvz. Beatos arba iš parduotuvės Aliejus)
95 g miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Ištirpinkite sviestą. Suberkite cukrų ir išmaišykite. Įmuškite vieną kiaušinį, išsukite, tuomet antrą ir vėl gerai išsukite. Suberkite kakavą ir išmaišykite. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite, bet neplakite.
Krėskite į silikoninę formą. Kepkite 18 minučių.
Skanaus :)
Šį bazinį kakavinių keksiukų receptą galite pagardinti:
- šokolado gabalėliais
- serbentais, vyšniomis
- nektarinais
- žemės riešutų sviestu ir bananais
- mėgiamais šokoladukais (snickers, twix ar kitais)
- oreo
- minkštu karameliniu saldainiu
Pagrindinis šokoladinių keksiukų receptas
24 mini keksiukai110 g sviesto
110 g cukraus
2 dideli kiaušiniai
15 g riebios kakavos miltelių (pvz. Beatos arba iš parduotuvės Aliejus)
95 g miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Ištirpinkite sviestą. Suberkite cukrų ir išmaišykite. Įmuškite vieną kiaušinį, išsukite, tuomet antrą ir vėl gerai išsukite. Suberkite kakavą ir išmaišykite. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite, bet neplakite.
Krėskite į silikoninę formą. Kepkite 18 minučių.
Skanaus :)
0 comments