avižos

Sveikesni avižiniai batonėliai be pridėtinio cukraus – flapjack

09:00

 
Kai ėmiau lankyti sporto klubą – ėmė darytis gaila ten išliejamo prakaito ir ėmiau šiek tiek labiau žiūrėti, ką valgau. Tačiau saldumynų visad norisi – ypač 16:00 popiet. Esu ritualų žmogus ir man juos sunku pakeisti. Tad ėmiausi sveikesnio gardėsio paieškų. Vadinamieji flapjack tikrai populiarūs JAV, tuo tarpu ir pati nuo pat senų dienų mėgau Corny batonėlius, tačiau dabar jais nesimėgauju dažnai dėl didelio cukraus kiekio. Išeitis - naminiai avižiniai batonėliai iš kuo geresnių ingredientų. Rekomenduoju visiems smaližiams, kurie kelia sau sporto tikslus, tačiau nenori atsisakyti deserto ;) 

Sveikesni avižiniai batonėliai be pridėtinio cukraus - flapjack
16 gabalėlių

50 g sviesto
75 g žemės riešutų sviesto
45 g medaus
100 ml vandens
100 g banano
100 g obuolio
250 g avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)
150 g riešutų ir razinų mišinio a la Studentų maistas
1 valg. š. ispaninio šalavijo sėklų
Žiupsnelis cinamono

Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių.
Į puodą sudėkite sviestą, žemės riešutų sviestą, medų ir vandenį. Kaitinkite ant silpnos ugnies. Bananą sutrinkite šakute, obuolį nulupkite ir sutarkuokite. Sudėkite į žemės riešutų sviesto-medaus masę ir dar šiek tiek pakaitinkite.
Atskirame inde sumaišykite dribsnius, riešutų ir razinų mišinį, ispaninio šalavijo sėklas ir cinamoną. Ant viršau sukrėskite žemės riešutų sviesto-medaus masę ir išmaišykite. Gautą masę paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepkite vieną valandą, kol gražiai parus. 

178 kcal/gabalėlį

Skanaus :) 

Pagal University of Leeds

You Might Also Like

0 comments