Klasikinės Madeleines

Šios minkštos pagalvėlės pagal klasikinį adaptuotą Cordon Bleu receptą. Ir joms tikrai reikia šokolado kepuraičių - be jo, netenkama dalies žavesio. Šios lauks rytojaus, kada GDP (geriausios draugės pasaulyje) vėl susibėgs po laaabai ilgos pertraukos. Beje - jei pagal šią tešlą kepsite ir paprastoje keksiukų formoje - išeis ne ką prasčiau ;)

36 mažoms reikės:
4 didelių kiaušinių
170 g cukraus
žiupsnelio druskos
1 citrinos žievelės (tarkuotos smulkiai)
10 g medaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
180 g miltų, persijotų
200 g sviesto, ištirpinto
100g kepinių šokolado

Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus + citrinos žievelę. Sudėkite kiaušinius ir medų, gerai išmaišykite. Įmaišykite sviestą - plakti nereikia, tik kad sausi ingredientai susimaišytų su sviestu. Palikite šaltai per naktį (ar bent 6 valandas). Kai tešla pakankamai šalta, kepkite 200 laipsnių orkaitėje 12-15 minučių.
Kepinių šokoladą ištirpinkite ir merkite pagalvėles. Taip paprasta ir taip skanu.
Skanaus :)

Šaltinis

2 komentarai (-ų):

 

Sekite