Jamie Oliver

Orkaitėje kepta vištiena su daržovėmis

09:23

Tobula kepta vištiena pietums. Du zuikiai vienu šūviu - ir mėsa ir garnyras ;) pora valandų ir skanus maistas jau ant stalo.
Reikės:
6 blauzdelių ar kitos mėgstamos vištos dalies
druskos
pipirų
alyvuogių aliejaus
šviežių ar džiovintų žalumynų (baziliko, krapų, čiobrelių, lauro lapelių)
2 vidutinių svogūnų
1 česnako galvutės
2 salierų stiebai (aš juos kitą kartą keisčiau porais)
2 morkų
2 citrinų

Jei vištiena šaldyta - atitirpinkite iš anksto. Ją įtrinkite druska, maltais pipirais, žalumynais ir aliejumi. Išspauskite 1 citrinos sultis ir užpilkite ant vištienos, atidėkite, kad pasimarinuotų apie 15 minučių. Svogūnus supjaustykite žiedais, česnakus išskirstykite skiltelėmis, salierus supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, morkas supjaustykite skersai ir išilgai (kad per 1h30min spėtų sukepti). Likusią citriną supjaustykite gabalėliais. Kepimo indą išklokite dvigubai ilgesniu folijos lakštu (kad būtų kaip uždengti). Sudėkite pirmiausia svogūnus, tada morkas, salierus ir česnakus. Apšlakstykite aliejumi. Ant viršaus dėkite blauzdeles ar kitą mėsą, užpilkite inde likusiu aliejaus/citrinų marinatu. Į tarpus sudėkite supjaustytą citriną. Uždenkite folija. Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių, kai jau dėsite kepti - sumažinkite iki 200. Valandą kepkite uždengę foliją, vėliau pusvalandį atidengę - kad apskrustų odelės.
Skanaus :)

Pagal "Jamie Oliverio ministerija"

You Might Also Like

6 comments

  1. Labai skaniai skamba ir atrodo! :) Jau beveik susigundžiau savaitgalį kažką panašaus išsikepti.
    Tik klausimėlis dėl citrinų.. Taip iškepus, ką su jom darai? Valgai ar jos tiesiog kepimo skysčiui/palaistymui skirtos? Na, man įdomu, ar skanios jos būna, ar ne per rūgštu?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Citrinas tai valgėm kaip garnyrą - dantimis jei atplėši kepto minkštimo būna labai skanu (svarbu neužkrimsti karčiosios baltos dalies) ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Patinka, labai labai. Mielai ragaučiau ir pakartočiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man čia vienas geriausių mėsos paruošimo būdų. Nors ir vien taip pakeptos daržovės labai skanios :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Puikus receptas! Vištiena gaunasi minkšta, gaivi, sultinga. Rekomenduoju nepagailėti prieskonių ir viskas bus super. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Anonimiškas - pritariu, iki šiol vienas mylimiausių receptų :)

    AtsakytiPanaikinti