kita

DOMM Lounge naujojo meniu pristatymas

20:52

Kas gali būti geriau paprastą darbo dieną, nei vakarienė prabangiame restorane? Puikų ketvirtadienio vakarą aš ir dar dvi blogerės iš Kauno (Beata ir Irma) išvykome į Vilnių išbandyti naujojo DOMM Lounge meniu. Šis restoranas įsikūręs Vilniaus rotušėje ir nuo šio rudens šiek tiek pakeitė koncepciją. Kaip pristatė restorano savininkas Arūnas Oželis - nuo šiol meniu bus daugiau sezoniškų patiekalų, o virtuvė šiek tiek artimesnė lietuvio skrandžiui. Nuo ketvirtadienio restoranas taps Lounge zona - čia rinksis tie, kurie nori ne tik skaniai pavalgyti, bet ir maloniai pabendrauti. Tą vakarą šefo Javier Lopez Ruiz buvome pavaišinti įspūdinga vakariene.


Pradėkime nuo užkandžių. Nuo šiol restoranas DOMM Lounge turi savo kepamos duonos. Ją skanauti mirkant į aliejų buvo tikrai smagu. Man labiausiai įsiminė duona su paprikomis.
Vėliau buvo pateiktas degustacinis kataloniškų užkandžių meniu (galim ir kainos neslėpti - 49 litai), kurį sudarė:
● Gruzdinta duonelė su ožkos sūriu ir Serano Kumpiu
● Gruzdinta duonelė su stirnieno carpaccio bei baravykais
● Bulvių kroketas
● Bulvių kubelis apkeptas su salsa brava padažu
● Marinuotas tunas su Romesco padažu
● Tigrinė krevetė su petražolėmis ir česnaku
● Kiaulienos filė iešmelis su dumplainiu

Gruzdintos duonelės - pasaka. Maži sumuštinukai yra gėris, o čia tas gėris labai gurmaniškas. Niekad nemaniau, kad teks ragauti carpaccio (vis tik žalia mėsa), bet šitaip patiektas buvo tikras malonumas gomuriui.
Su bulvėmis manau kiek prašauta - kroketas, tvarkingas, skanus, tačiau jo padažas niekuo neišsiskyrė ir net priminė Marks&Spencer majonezą. Aš ne prieš majonezą, bet prie šio kroketo norėjosi kažko ypatingesnio. Apkeptas bulvių kubelis - viskas tvarkingai, tikrai skanu, tik nepatogu valgyti. Mes nesikuklinom ir ėmėm rankomis. Paprikų padažas labai papildė bulvės skonį.
Nebuvau valgiusi gardesnio tuno, nei čia, su Romesco padažu. Absoliuti tobulybė! Jau nereikia nė kalbėti, kad iškart ėmiau ieškoti, kas tas Romesco ir ar jį galima pasigaminti namie.
Tigrinė krevetė - ar dar reikia komentuoti. Ši šviežia jūros gėrybė gardi net ir be nieko, svarbiausia šviežumas.
Prie kiaulienos filė puikiai priderintas padažas maloniai nuteikė pagrindinio patiekalo laukimui.
Bendrai užkandžius vertinčiau 9 iš 10 - balo netenka už majonezą.

Išbandėme du pagrindinius patiekalus ir vieną desertą:
● Starkio filė su risotto
● Elnienos didkepsnis su rudmėsėmis
● Žaliųjų citrinų ir jogurto kremas su morengu

Starkio filė buvo kažkas nuostabaus. Tai specialus tik šio sezono patiekalas (žiemą arba pavasarį jo tikrai neparagausite). Puikus žuvies skonis derėjo su švelniais ryžiais ir buvo tikras malonumas gomuriui. Puikiausias patiekalas iš ragautų.
Elnienos kepsnį valgiau pirmą kartą ir jis tikrai paliko įspūdį - mėsa tvirta, aromatinga, skani. Manasis buvo su krauju (nežinau, čia klaida, ar tiesiog man papuolė su tvirta kraujagysle), sultingas. Kvapus padažas papildė kepsnio skonį. Kilo ginčų kas per kubelis padėtas šalia kepsnio - mums pasirodė lyg burokėliai su obuolių sultimis, kitame blog'e paskaičiau, kad uogų padažas. Na molekulinės virtuvės užuominos tikrai vertos ginčų prie stalo.
Kremas deserte tikrai puikus - taip ir norėjosi paprašyti, kad "man dar pilną puodelį šito". Bet morengas... Hmm, skonis geras - riešutai, ne per saldu. Tačiau valgyti nepatogu - gražiai niekaip neatgnybsi (nebent būtų pateiktas ir desertinis peilis). Negražu mokyti labiau patyrusį šefą, bet čia patarčiau arba dėti pjaustytą morengą arba daug mažesnių.
Karštuosius patiekalus vertinčiau 10 iš 10 - puikūs deriniai. Desertas gauna 9.

Ir dar. Kadangi buvo ir vegetarų, buvo smagu, kad ir jais pasirūpino. Na tai nėra vegetariško maisto restoranas, tačiau jei valgote bent žuvį tikrai liksite maloniai nustebinti. Kainos žinma nėra studentiškos ir orientuotos į dirbančius žmones, tačiau norėdami praleisti jaukų vakarą dviese, galėsite užsisakyti DOMM ryžius dviems specialioje paella keptuvėje, kurių meniu kasdien vis kitoks (kaina 30Lt). Taigi tikrai verta užsukti ir išbandyti, nes tikrai liksite nenusivylę nei maistu nei aplinka. Jei pavyks - gausite puikų padavėją Dovydą, kuris ne tik papasakos kuo vienas ar kitas patiekalas ypatingas, bet ir pasiūlys vyno ar kokteilį (kaina nuo 20Lt).

Kitų dalyvavusių atsiliepimai:
Beatos
Giedrės
Rokiškio
Lo
Irmos
Eglės
Edgaro

"DOMM lounge", Didžioji g. 31 (Vilniaus Rotušė), Vilnius

You Might Also Like

6 comments

  1. Smagūs atsiliepimai :) Tai jūs ne trise iš Kauno atvažiavot ?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Paskaičiuokim "ketvirtadienio vakarą aš ir dar dvi blogerės iš Kauno" ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. "net trise" norėjau parašyti :)))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tada taip - tu visiškai teisi :)) o pati vilnietė?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš vilnietė, bet matau iš kitų miestų atvykusių nemaža dalis buvo.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Smagiau gal įvairesnis kontingentas? :)

    AtsakytiPanaikinti