pyragas

Brownie su karijų riešutais ir karamele

18:41

Niekad iki šiol nebuvau valgius browni'ų. Bet kai pamačiau šiuos - kvėpavimas sustojo ir iškart supratau, kad šiuos būtina pagaminti ir jie pergalingai lipa į ilgiausio "reikia išbandyti" sąrašo viršų. Autorės pateiktos instrukcijos buvo puikios ir aiškios (nepaisant to, kad sudėtyje pamiršta nurodyti kiaušinius). Viena problemėlė - matų perskaičiavimas. Nors atrodo kruopščiai matavau (vienas puodelis = 240ml, 3/4=180ml), tačiau konsistencija tešlos nesigavo tokia kaip nurodyta. Nežinau net kodėl. Bet skonis nenukentėjo :) atsiprašau dėl matų, tikiuosi nekils problemų - tiesiog birius produktus bus patogiau matuoti mililitrine stikline, nes neturėjau kaip pasverti. Ir nežinau kodėl originale jis vadinasi toffee, jei karamelės ten nėra. Todėl aš nusprendžiau jį truputį pagerinti ir "paslėpiau" karamelės viduje...

Pyragas labai sotus ir saldus - beveik galėčiau garantuoti, kad vieno jo užteks 15 žmonių (na nebent jūs prisiekę Mikės Pūkuotukai - tada gali ir neužtekti :) ).

Vienai 20x30 skardai reikės:
Tešlai ir įdarui:
200g karijų riešutų (arba graikinių)
180ml cukraus
280g kreminio sūrelio (aš dariau su Philadelfia)
2 nubrauktų šaukštelių vanilinio cukraus
120g sviesto
120g šokolado (ne juodo - pieniško arba iki 52% kakavos)
2 šaukštų karčios kakavos
2 didelių kiaušinių
180ml miltų
1 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
15 mažų gabalėlių karamelės/toffee/pjaustytų irisų

Aptepui
60g sviesto
90g šokolado (iki 52% kakavos)
240ml cukraus pudros
1 šaukšto karčios kakavos
2-3 šaukštų pieno

Karijų riešutus susmulkinti gabalėliais (palikti 15 sveikų puselių papuošimui). Atsimatuokite cukrų tešlai. Nuo jo nusemkite 2 šaukštus ir išplakite juos su kreminiu sūreliu ir vaniliniu cukrumi - tai bus įdaras.
Ištirpinkite sviestą, šokoladą ir kakavą. Kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi iki kol pabals. Sumaišykite kiaušinių plakinį su tirpintu šokoladu ir sviestu. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, įsijokite į šokolado mišinį. Sudėkite smulkintus riešutus.
Skardą patepkite sviestu ir įtieskite kepimo popierių. Pusę šokoladinės tešlos supilkite į indą. Išlyginkite, ant jos pilkite kreminį sūrelį. Vėl išlyginkite ir pilkite likusią tešlą. Įspauskite karamelės gabalėlius (man susidėliojo 3x5). Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 40-45 minutes. Viršus turi būti suskeldėjęs.

Aptepui ištirpinkite sviestą su šokoladu, įmaišykite kakavą, cukraus pudrą ir pieną. Jei masė gavosi per tiršta, įdėkite dar šaukštą pieno.

Iškepus pyragui jį aptepkite šokolado mase, papuoškite riešutais. Palikite ataušti, po to dėkite į šaldytuvą bent 6 valandoms.

Skanaus :)

You Might Also Like

12 comments

  1. Aš irgi brownie niekada nevalgiau (gėda), reikia reikia pasigaminti kada. Taviškiai labai kelia apetitą :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man brownie, pats skaniausiais pyragas. Kas dar neragavo, būtinai išsikepkit :) Aišku, jei šokoladą mėgstat :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nu atrodo tai nuostabiai ir nuotrauka bais graži:))) Noriu noriu noriu...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Be puryčių labai jau pavojinga žiūrėt tokius grožius :)) Išvis kai mano orkaitė dorai neveikia žiūriu tokius įrašus ir pavydžiu visiem :)))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Jau kaip norėčiau! Atrodo tikrai nuodėmingai :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kotryna - pirmam kartui šie puikiai tinka, nenuvilia :)

    Viktorija - o taip, čia tik tikriems saldumynų mėgėjams ;D

    Ineta - prijuostę ant klubų ir...

    Medėja - aš irgi neturėsiu porą mėnesių orkaitės, tai paskutinius kartus atsidžiaugiu... Et tikrai geras daiktas, kai neturi supranti.

    Karolina - lengvai pasiruošia, ypač sekant anglišką step by step versiją, nors tikiuosi ir aš aiškiai surašiau kaip daryti :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. vaje, Dievų ir pusdievių maistas !
    gabaliuko, prašau ;))

    AtsakytiPanaikinti
  8. Živile, žinok neliko per dvi dienas visokių mažų progų dėka... Bet tikrai kartosiu

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sveikinu pagaliau paragavus brownie :) Ir pradėjus kepinių sezoną, kaip suprantu? :)) Šiaip ar taip, pritariu Živilei - tai tikras Dievų maistas :) Vienas iš skaniausių desertų, drįsčiau pasakyti. Todėl taaaip, ir aš norėčiau gabalėlio :))

    AtsakytiPanaikinti
  10. Asta - ačiū :) šiaip vis dar negalėčiau kepti - ryt paskutinis. Bet buvo savaitgalis, buvo reikiami produktai, o receptas pats atsirado netikėtai :) kas beliko daryt - nuo likimo nepabėgsi ;D

    AtsakytiPanaikinti
  11. Tu tik kelis mėnesius, aš jau daugiau kaip pusmetis.. ne tik kad gera, bet tiesiog būtinas daikta orakaitė :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Medėja - bet gal lauko kepsninę turi? :) tada lygu lygu ;)

    AtsakytiPanaikinti